Kirjat

Tapani Harviainen & Raija Sollamo (toim.)

Raamatun heprean lukemisto

Raamatun heprean lukemisto

Kustantajan hinta

36,00 

Tapani Harviainen & Raija Sollamo (toim.)

Raamatun heprean lukemisto

Raamatun heprean lukemiston tekstit on valittu eri puolilta Vanhaa testamenttia, jotta opiskelija tutustuisi edustavasti kirjallisuuden eri lajeihin – sekä proosaan että runouteen.

Kirjan tiedot

2009
ISBN 9789524951012
Nidottu
183 sivua
KL 89.922, K

Vanhan testamentin hepreankielisistä teksteistä koottu lukemisto on tarkoitettu Raamatun heprean opiskeluun. Se sopii käytettäväksi sekä peruskursseilla heprean kieliopin opintojen ohessa että itseopiskelussa. Kirjaa voidaan käyttää myös kansalais- ja työväenopistoissa.

Raamatun heprean lukemiston tekstit on valittu eri puolilta Vanhaa testamenttia, jotta opiskelija tutustuisi edustavasti kirjallisuuden eri lajeihin – sekä proosaan että runouteen. Oppikirjan sanasto ja selitykset tekevät tekstien ymmärtämisen vaivattomaksi ja lukemisen jopa nautinnoksi. Heprean taito kasvaa kohisten. Tarkoituksena on osoittaa, että heprea ei ole niin vaikea kieli kuin usein luullaan.

”Tiesitkö, että heprean sana ’saq’ on suomeksi sekä ’säkki’ että ’surijan tai katujan lannevaate’? Siksi Joonan kirjassa katuvat niniveläiset pukivat sekä itsensä että karjansa säkkeihin. Europpalaisten kielten sana säkki näyttää olevan laina hepreasta (tai foinikiasta).”

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Tapani Harviainen

Tapani Harviainen on Helsingin yliopiston seemiläisten kielten professori emeritus ja seemiläisten kielten ja kulttuurien dosentti.

Raija Sollamo

Raija Sollamo, professori, Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta, Raamatun alkukielten professori (emerita), erityisalueina Septuaginta ja Qumran.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös