Kirjat

Leila Haaparanta

Rajan taju

Filosofisia esseitä

9789523450035

Kustantajan hinta

32,00 

Leila Haaparanta

Rajan taju

Filosofisia esseitä

Missä kulkevat tiedon rajat? Mitä on olla nainen ja filosofi? Onko toista mahdollista ymmärtää? Rajan taju on paitsi terävää filosofista analyysia myös pitkän filosofiuran tehneen Leila Haaparannan henkilökohtainen puheenvuoro.

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450035
Sidottu
308 sivua
KL 11

Filosofia on rajojen tuntemista. Missä kulkevat tiedon rajat? Mitä on olla nainen ja filosofi? Onko toista mahdollista ymmärtää? Miksi empaattinen asenne on olennaisesti eettinen asenne toista kohtaan?

Rajan taju pohtii filosofian peruskysymyksiä sekä itse filosofian luonnetta. Teos tarkastelee ”järjen” eri merkityksiä sekä pyrkii purkamaan esimerkiksi järjen ja tunteiden vastakkainasettelua. Samalla pohditaan filosofian perinteen ja nykyfilosofian vuoropuhelua ja sitä, onko filosofisten koulukuntien välinen vuoropuhelu mahdollista. Kirjassa tartutaan myös erilaisiin ajankohtaisiin teemoihin elämänhallinnan self help -tekniikoista totuuden jälkeiseen aikaan, tekoälyyn, ihmismielen tutkimattomuuteen sekä kulttuurien kohtaamisen ongelmiin.

Rajan taju on paitsi terävää filosofista analyysia myös pitkän filosofiuran tehneen Leila Haaparannan henkilökohtainen puheenvuoro. Se on puhetta tiedosta mutta ennen muuta puhetta kuuntelemisesta, tietämättömyydestä ja epäilystä.

Kirjoittajat / toimittajat

Leila Haaparanta

Leila Haaparanta on Tampereen yliopiston filosofian professori ja teoreettisen filosofian dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusalueitaan ovat epistemologia, ontologia, logiikan historia ja filosofia sekä 1900-luvun filosofiset perinteet. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat järki ja tunteet, tieto, usko ja ymmärtäminen sekä tietämättömyys ja epäily. Kuva: Centre for Advanced Study, Norwegian Academy of Science and Letters

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top