Kirjat

Juho Saari, Niko Eskelinen & Liisa Björklund

Raskas perintö

Ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa

Raskas perintö

Kustantajan hinta

34,00 

Juho Saari, Niko Eskelinen & Liisa Björklund

Raskas perintö

Ylisukupolvinen huono-osaisuus Suomessa

Vuoden tiedekirja 2020 -palkintoehdokas. Suomalainen yhteiskunta on vaurastunut huimin harppauksin sadan vuoden ajan, ja yhä useamman elintaso, elämänlaatu ja elämäntavat ovat hyvällä tasolla. Kaikki suvut ja perheet eivät kuitenkaan ole päässeet mukaan tähän myönteiseen kehitykseen.

Kirjan tiedot

2020
ISBN 9789523450660
Nidottu
305 sivua
KL 30.1, 36.15, 37

Suomalainen yhteiskunta on vaurastunut huimin harppauksin sadan vuoden ajan, ja yhä useamman elintaso, elämänlaatu ja elämäntavat ovat hyvällä tasolla. Kaikki suvut ja perheet eivät kuitenkaan ole päässeet mukaan tähän myönteiseen kehitykseen.

Suomalaisten keskuudessa on ylisukupolvisesta huono-osaisuudesta kärsiviä ryhmiä, joiden toimintakykyjä edellisten sukupolvien valinnat kuormittavat. Muun yhteiskunnan vaurastuessa heille kertyy takamatkaa suureen enemmistöön nähden. Kuinka tämä kierre saataisiin katkaistua?

Raskas perintö -kirjassa sukupolvelta toiselle siirtyvää huono-osaisuutta lähestytään sosiaalitieteellisestä ja yhteiskuntapoliittisesta näkökulmasta. Samalla kartoitetaan ylisukupolvisen huono-osaisuuden katkaisussa käytettäviä toimintamalleja. Millaisten konkreettisten toimenpiteiden avulla tähän päämäärään voitaisiin päästä, ja millaiset palvelut ovat osoittautuneet vaikuttavimmiksi?

Raskas perintö soveltuu kurssikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Se on pysäyttävää luettavaa kaikille suomalaisen yhteiskunnan tilasta ja tulevaisuudesta kiinnostuneille.

Kirjoittajat / toimittajat

Liisa Björklund

Liisa Björklund, TT, sosiaalieetikko, Me-säätiön kehittämispäällikkö.

Niko Eskelinen

Niko Eskelinen on tohtorikoulutettava Turun yliopistossa Eriarvoisuuden, interventioiden ja hyvinvointivaltion tutkimuksen tohtoriohjelmassa ja vieraileva tutkija Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Juho Saari

Juho Saari, VTT, dos., on sosiaali- ja terveyspolitiikan professori ja yhteiskuntatieteiden tiedekunnan dekaani Tampereen yliopistossa. Kuva: Jonne Renvall/ Tampereen yliopisto

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top