Kirjat

Ville Eloranta & Jaakko Leino

Sanaiset kansiot

Suomen kielen vaietut vaiheet

Sanaiset kansiot

Kustantajan hinta

29,00 

Ville Eloranta & Jaakko Leino

Sanaiset kansiot

Suomen kielen vaietut vaiheet

Suomen kieli ja sen historia ovat täynnä yllättäviä ja outojakin yksityiskohtia. Niitä vasten myös tutut käsitykset kielestä saavat uudenlaisia sävyjä. Sanaiset kansiot jäljittää suomen kielen salaisia piirteitä ja tuo ne päivänvaloon.

Kirjan tiedot

2017
ISBN 978952495412
Sidottu
240 sivua
KL 88.2

Suomen kieli ja sen historia ovat täynnä yllättäviä ja outojakin yksityiskohtia. Niitä vasten myös tutut käsitykset kielestä saavat uudenlaisia sävyjä.

Sanaiset kansiot jäljittää suomen kielen salaisia piirteitä ja tuo ne päivänvaloon. Oliko Mikael Agricola sittenkään vilpittömästi suomen kirjakielen kehittämisen asialla? Millaisista yksityiskohdista entisajan kielimiehet kiistelivät, ja miksi kielilautakunta sai vihapostia vuonna 2014? Miten suomi vaikuttaa somalin kielen kehitykseen? Entä x-kirjain – onko sillä mitään sijaa suomen oikeinkirjoituksessa?

Kielen ympärille on rakentunut sankaritarinoita ja romanttisia käsityksiä, ja moni suomalainen suhtautuukin siihen hyvin intohimoisesti. Tämä kirja on kaikille heille, kielestä ja sen kummallisuuksista kiinnostuneille.

Sanaiset agentit Jaakko Leino ja Ville Eloranta. Kuva: Akseli Valmunen
Sanaiset agentit Jaakko Leino ja Ville Eloranta. Kuva: Akseli Valmunen

Kirjoittajat / toimittajat

Ville Eloranta

Ville Eloranta, FM, on Helsingin Sanomien toimittaja ja kielenhuoltaja sekä suomen kielen lautakunnan jäsen kaudella 2015–2018.

Jaakko Leino

Jaakko Leino, FT, on Helsingin yliopiston suomen kielen professori ja Suomen kielitieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja. Leino on suomen kielen lautakunnan puheenjohtaja kaudella 2015–2018.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top