Kirjat

Riku Neuvonen

Sananvapauden historia Suomessa

Sananvapauden historia Suomessa

Kustantajan hinta

34,00 

Riku Neuvonen

Sananvapauden historia Suomessa

Helsingin Sanomain Säätiön Tiedettä suomeksi -palkinto 2020. Sananvapauden historia Suomessa kuljettaa lukijan vuosisatojen ja erilaisten kiistojen läpi nykypäivään valeuutisineen ja sosiaalisine medioineen.

Kirjan tiedot

2018
ISBN 9789524954686
Sidottu
398 sivua
KL 92, 32.2

Kaarle XI kieltää hallitustoimiensa arvostelun! Suomi liian harvaan asuttu – televisiotoiminta kannattamatonta? Huumoriyhtye Sleepy Sleepers vaarantaa ulkopoliittiset suhteet!

Sananvapautta – samoin kuin julkisen keskustelun rajoja – määrittelevät kaikki yhteiskunnan jäsenet. Sensuuri, uusien ilmaisukanavien ja viestintävälineiden kehittyminen sekä nykynäkökulmasta jopa koomisilta vaikuttavat ilmaisun rajoitukset ovat esimerkkejä sananvapauteen liittyvistä ilmiöistä.

Sananvapauden historia Suomessa kuljettaa lukijan vuosisatojen ja erilaisten kiistojen läpi nykypäivään valeuutisineen ja sosiaalisine medioineen. Sananvapautta tarkastellaan teoksessa erityisesti oikeudellisena käsitteenä. Yhteiskunnallisten muutosten lisäksi kirja lisää ymmärrystä aatteista sekä kulttuurin, tieteen, talouden ja politiikan monimutkaisista kytköksistä.

Kirjoittajat / toimittajat

Riku Neuvonen

Riku Neuvonen, OTT, on julkisoikeuden yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa ja viestintäoikeuden dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat sananvapaus, viestinnän sääntely ja valtiosääntöoikeus.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top