Kirjat

Tuomas Tepora

Sankari ja antisankari

Mannerheim-kultin pitkä vuosisata

Sankari ja antisankari -kansikuva

Kustantajan hinta

36,00 

Tuomas Tepora

Sankari ja antisankari

Mannerheim-kultin pitkä vuosisata

Historioitsija Tuomas Tepora perkaa Sankari ja antisankari -kirjassaan Mannerheimista luotuja mielikuvia ja syitä siihen, miksi hänen ympärilleen on rakentunut valtava henkilökultti. Ketkä myyttiä rakentavat, ja mitä tarkoituksia varten?

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2023

ISBN 9789523452220
Sidottu
Noin 300 sivua, kuvitettu
KL 92.7, 99
Kansi: Jukka Aalto

”Jossakin korkeuksissa lähellä Jumalaa ja Jeesusta”

Harva henkilö Suomen historiassa elähdyttää, kiinnostaa, raivostuttaa ja ärsyttää yhtä paljon kuin Gustaf Mannerheim. Tämä mielikuvien myyttinen sotasankari, päälahtari, menneen ajan aristokraatti ja kosmopoliitti sekä seksualisoitu suurmies on nostettu jalustalle yhä uudestaan ja myös vedetty alas sieltä.

Historioitsija Tuomas Tepora perkaa Sankari ja antisankari -kirjassaan Mannerheimista luotuja mielikuvia ja syitä siihen, miksi hänen ympärilleen on rakentunut valtava henkilökultti. Ketkä myyttiä rakentavat, ja mitä tarkoituksia varten? Mannerheimin kykyä nostattaa suuria tunteita ilmentävät teoksessa esiteltävät patsashankkeisiin ja elokuviin liittyneet rajut kohut.

Teos luotaa kiinnostavalla tavalla Mannerheim-kuvan yhteiskunnallista merkitystä. Poliittiset henkilökultit on totuttu liittämään autoritäärisiin hallintoihin, mutta miten tunteita ja mielikuvia hyödynnetään demokraattisten yhteiskuntien hallinnassa?

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Tuomas Tepora

Tuomas Tepora

Tuomas Tepora, FT, on yliopistotutkija Tampereen yliopistossa ja Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti Helsingin yliopistossa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top