Kirjat

Sari Kivistö & Sami Pihlström

Sivistyksen puolustus

Miksi akateemista elämää tarvitaan?

Sivistyksen puolustus

Kustantajan hinta

19,00 

Sari Kivistö & Sami Pihlström

Sivistyksen puolustus

Miksi akateemista elämää tarvitaan?

Teos selvittää, miksi tieteellistä tutkimusta ylipäänsä harjoitetaan ja miten sen edellytyksiä tulisi kehittää. Akateemisen sivistyksen perusluonnetta, merkitystä ja arvoa pohditaan niin yliopiston sisäisestä näkökulmasta kuin yhteiskunnassa laajemminkin.

Mitä on akateeminen elämä ja mitä tarkoittavat sivistysyliopisto ja akateeminen vapaus? Miksi sivistys ja oppineisuus ovat nykymaailmassakin olennaisia? Miksi sivistys on arvo sinänsä?

Yliopistojen asema, kehittäminen ja leikkaukset ovat nostattaneet kiivasta keskustelua tutkitun tiedon merkityksestä ja arvosta yhteiskunnassa. Sivistyksen puolustus osoittaa, että kapeakatseinen näkemys tiedosta ja tieteestä johtaa vakaviin sivistystä ja jopa koko kansakuntaa rappeuttaviin seurauksiin.

Teos selvittää, miksi tieteellistä tutkimusta ylipäänsä harjoitetaan ja miten sen edellytyksiä tulisi kehittää. Akateemisen sivistyksen perusluonnetta, merkitystä ja arvoa pohditaan niin yliopiston sisäisestä näkökulmasta kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Yhdessä tieto, asiantuntijuus ja tutkimus osoittautuvat ihmisen koko olemassaoloa koskevaksi asiaksi.

Painettu kirja on loppuunmyyty. Saatavilla e-kirjana.

Kirjoittajat / toimittajat

Sari Kivistö

Sari Kivistö, professori, yleinen kirjallisuustiede, Tampereen yliopisto ja yleisen kirjallisuustieteen dosentti, Helsingin yliopisto. Kuva Veikko Somerpuro.

Sami Pihlström

Sami Pihlström, uskonnonfilosofian professori, teologinen tiedekunta, Helsingin yliopisto. Kuva Veikko Somerpuro.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top