Mitä jos maailma ei olekaan sellainen, millaiseksi sen kuvittelemme? Mistä voimme tietää, mitkä havainnot vääristyvät omien ajatusmalliemme mukaan ja mikä on asioiden oikea tila? Hakupalvelimet ja uutissivustot syöttävät meille ”tietoa”, mutta lähdekritiikki on koetuksella. Mitä oikeastaan tarkoitamme ”tiedolla”? Kenen tietoa se on? Mistä se tullut ja voiko siihen luottaa?
Skeptisismi kyseenalaistaa tiedon varmuuden, etsii ja epäilee. Skeptikon suhde tietoon ei kuitenkaan ole aina kieltävä vaan paremminkin tutkiva. Eri aikakausien suuret filosofit muotoilivat kantojaan skeptikkojen asettamaa haastetta vasten, joten skeptisismi on muovannut koko länsimaista ajattelua.
Skeptisismi syventyy epäilyn ja etsimisen filosofiaan antiikista nykypäivään. Se avaa uusia näkökulmia skeptisismiin pohtimalla skeptisen filosofian suhdetta tunteisiin, uskonnollisen tiedon kyseenalaistamisen perinteeseen ja nykyajan filosofiaan. Länsimaisen filosofian lisäksi teos sivuaa skeptisiä kysymyksiä arabifilosofiassa ja buddhalaisuudessa.
Painettu kirja on loppuunmyyty. Saatavilla e-kirjana.