Kirjat

Sunzi

Sodankäynnin taito

Sodankäynnin taito

Kustantajan hinta

36,00 

Sunzi

Sodankäynnin taito

Kiinalaisen Sunzin eli mestari Sunin Sodankäynnin taito (Sunzi Bingfa) on yli 2400 vuotta vanha johtamis- ja strategiaklassikko. Sunzin mukaan ihailtavinta on välttää sotia ja estää ristiriitoja kärjistymästä. Sotia on kuitenkin aina ollut ja on myös tulevaisuudessa, joten niiden syitä, luonnetta ja johtamista kannattaa tutkia huolellisesti.

Kirjan tiedot

2017
ISBN 9789524954501
Suomentanut ja toimittanut Matti Nojonen, sisältää kiinankielisen alkutekstin ja laajan johdannon
Sidottu
190 sivua
Kuvitettu
KL 11.9

Kiinalaisen Sunzin eli mestari Sunin Sodankäynnin taito (Sunzi Bingfa) on yli 2400 vuotta vanha johtamis- ja strategiaklassikko.

Sunzin mukaan ihailtavinta on välttää sotia ja estää ristiriitoja kärjistymästä. Sotia on kuitenkin aina ollut ja on myös tulevaisuudessa, joten niiden syitä, luonnetta ja johtamista kannattaa tutkia huolellisesti.

Sodankäynnin taidon opit ovat vaikuttaneet Kiinan dynastioiden nousuihin ja tuhoihin. Teoksella on vankkumaton asema myös lännessä, jossa se on innoittanut niin Napoleonia ja talvi- ja jatkosodan kenraali Aksel Airoa kuin poliitikkoja ja rauhanaktivistejakin. Sunzin ajatuksia opetetaan kauppa- ja sotakorkeakouluissa ympäri maailmaa, ja liikemiehet ja urheilijat pitävät Sunzin teosta tärkeänä strategiaoppaanaan.

Suoraan kiinan kielestä tehty suomennos perustuu varhaisimpaan (noin 140 eaa.) ja laajimpaan tunnettuun Sunzin editioon. Teos sisältää myös alkuperäistekstit.

Erinomaisinta ei ole sata taistelua ja sata voittoa, vaan vihollisen kukistaminen taistelutta. Kun tunnet vastustajasi ja tunnet itsesi, et ole vaarassa sadassakaan taistelussa.
– Sodankäynnin taito, III luku

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Matti Nojonen

Matti Nojonen on Kiinan yhteiskunnan ja kulttuurin professori Lapin yliopistossa. Hän on toiminut Kiina-tutkijana, opettajana ja kouluttajana Fudanin yliopistossa, Ulkopoliittisessa instituutissa sekä Aalto-yliopistossa. Hän on julkaissut artikkeleita ja kirjoja Kiinan strategisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja liiketaloudesta.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top