Kirjat

Ulla-Maija Forsberg

Stadin slangin etymologinen sanakirja

Stadin slangin etymologinen sanakirja

Slangisanakirja

Kustantajan hinta

32,00 

Ulla-Maija Forsberg

Stadin slangin etymologinen sanakirja

Stadin slangin etymologinen sanakirja

Stadin slangi on kiehtova sekoitus kaupungissa 1900-luvun alkupuolella eläneiden ihmisten puheenpartta sekä musiikin ja elokuvien haavemaailmaa. Joskus sanojen alkuperän selvittäminen vaatii syvällistä tietoa slangin syntyvaiheista, stadilaisesta nuorisokulttuurista ja Helsingin historiasta.

Kirjan tiedot

2021
ISBN 9789523451025
Sidottu
287 sivua
KL 88.25, 88.29

Jalkaan pläägät, stiflat vai aborkat? Kurkusta alas knubbi, šiiva vai napanderi? Stadin slangi on kiehtova sekoitus kaupungissa 1900-luvun alkupuolella eläneiden ihmisten puheenpartta sekä musiikin ja elokuvien haavemaailmaa. Sanoille löytyy historiaa ruotsista, venäjästä, saksasta, italiasta ja suomesta. Joskus sanojen alkuperän selvittäminen vaatii syvällistä tietoa slangin syntyvaiheista, stadilaisesta nuorisokulttuurista ja Helsingin historiasta.

Stadin slangin etymologinen sanakirja on ensimmäinen kokonaisvaltainen kartoitus slangisanojen alkuperästä. Teos sisältää noin 2600 eri hakusanaa rinnakkaismuotoineen ja johdoksineen. Hakusanoja valittaessa on keskitytty ns. vanhaan Stadin slangiin, 1890-luvulta 1960-luvulle. Uudemmista sanoista mukana on vain tavallisimpia ja puhekielen sanoja, joita ei ole aikaisemmassa etymologisessa kirjallisuudessa selitetty.

Sanakirja on kiehtovaa tutkittavaa kaikille suomen kielestä, kielen ilmiöistä ja sanojen alkuperästä kiinnostuneille sekä – tietenkin – Stadin slangia käyttäville ja sitä kuuleville.

Kirjoittajat / toimittajat

Ulla-Maija Forsberg

Ulla-Maija Forsberg on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori Helsingin yliopistossa. Hän on viimeksi toiminut Kotimaisten kielten keskuksen johtajana 2016–2021. Forsberg on syntyperäinen stadilainen. Kuva Helsingin yliopisto

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top