Kirjat

Markku Ruotsila

Sydänmaiden kapina

Donald Trump, amerikkalainen konservatismi ja äärioikeiston nousu

Sydänmaiden kapina

Kustantajan hinta

35,00 

Markku Ruotsila

Sydänmaiden kapina

Donald Trump, amerikkalainen konservatismi ja äärioikeiston nousu

Sydänmaiden kapina tarjoaa historiallisen näkökulman yhdysvaltalaisen konservatismin kehitykseen ja merkitykseen politiikassa toisen maailmansodan jälkeisestä oikeistoliikkeestä vuoden 2016 vaalien yhteydessä tunnetuksi tulleeseen alt-rightiin.

Donald Trump on aikamme poliittinen voima, joka ei jätä ketään kylmäksi. Mutta miksi hän lopulta voitti Yhdysvaltain presidentinvaalit vuonna 2016? Keiden asiaa hän ajaa? Onko Trump kokonaan oman tiensä kulkija vai osa konservatismin valtavirran pitkää jatkumoa?

Yhdysvalloissa poliittiset leirit ovat ajautuneet kauas toisistaan. Mielipiteet muun muassa veroista, sosiaaliturvasta ja ulkopolitiikasta eroavat voimakkaasti. Yleensä vastakkain ovat kaupunkien liberaalit ja sydänmaiden konservatiivit, mutta Euroopassa jälkimmäisen ryhmän laajuus ja vaikutusvalta usein unohdetaan.

Sydänmaiden kapina piirtää kuvan tästä hiljaiseksi enemmistöksikin kutsutusta väestönosasta, joka vaalii perinteisiä arvoja ja amerikkalaisen unelman tavoittelua. Teos tarjoaa historiallisen näkökulman yhdysvaltalaisen konservatismin kehitykseen ja merkitykseen politiikassa toisen maailmansodan jälkeisestä oikeistoliikkeestä vuoden 2016 vaalien yhteydessä tunnetuksi tulleeseen alt-rightiin. Se asettaa myös suomalaisen maahanmuuttoa, populismia ja erilaisia vähemmistöjä koskevan keskustelun laajempaan aatteelliseen yhteyteen.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Markku Ruotsila

Markku Ruotsila on Yhdysvaltain ja Ison-Britannian historian dosentti Tampereen yliopistossa ja Pohjois-Amerikan kirkkohistorian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän on toiminut myös vierailevana tutkijana Oxfordin, New Yorkin ja Stanfordin yliopistoissa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös