Kirjat

Maria Joutsenvirta, Tuuli Hirvilammi, Marko Ulvila & Kristoffer Wilén

Talous kasvun jälkeen

Talous kasvun jälkeen

Kustantajan hinta

25,00 

Maria Joutsenvirta, Tuuli Hirvilammi, Marko Ulvila & Kristoffer Wilén

Talous kasvun jälkeen

Talous kasvun jälkeen kertoo, miten ja miksi kasvuajattelusta kannattaa siirtyä ekologisesti kestävään ja sosiaalisesti oikeudenmukaiseen talouteen.

Kirjan tiedot

2016
ISBN 9789524959117 (e-kirja)
E-kirja
311 sivua
KL 36, 50.1

Aikamme suuret ongelmat kuten ilmastonmuutos, eriarvoisuuden lisääntyminen ja työelämän koveneminen ovat kehittyneet yhteiskunnissa, joissa kansantuotteen kasvu on ollut ykköstavoite. Nyt talouden vauhti on hiipunut, eikä paluuta vahvaan nousukauteen ole näköpiirissä. Puhe kasvun jälkeiseen aikakauteen siirtymisestä on lisääntynyt, mutta hyvinvoinnin järjestäminen tällaisessa taloudessa on vielä hahmottelematta.

Talous kasvun jälkeen kertoo, miten ja miksi kasvuajattelusta kannattaa siirtyä ekologisesti kestävään ja sosiaalisesti oikeudenmukaiseen talouteen. Kirja haastaa talouskasvuun perustuvan hyvinvointimallin ja tuo esiin laajan näkökulman talouteen sekä uusimpia ratkaisuehdotuksia aikamme ongelmiin, kuten työn järjestämiseen, rahajärjestelmän sääntelyyn ja energiantuotantoon. Nykyisistä ajattelutavoista vapautuminen on kirjoittajien mukaan paitsi mahdollista myös hyvinvointia edistävää.

Teos on hyödyllistä luettavaa niille, jotka ovat kiinnostuneita pohtimaan kestäviä ratkaisuja talouden ja yhteiskunnan järjestämiselle ja haluavat tutustua vallitsevien ajatusmallien vaihtoehtoihin. Se on toivoa luova tarina orastavasta kasvuttomasta taloudesta, joka on täynnä mahdollisuuksia nykyistä parempaan elämään.

Painettu kirja on loppuunmyyty. Saatavilla e-kirjana.

Tuuli Hirvilammi, Maria Joutsenvirta, Marko Ulvila ja Kristoffer Wilén. Kuva Hanna Aho.
Tuuli Hirvilammi, Maria Joutsenvirta, Marko Ulvila ja Kristoffer Wilén. Kuva: Hanna Aho.

Kirjoittajat / toimittajat

Tuuli Hirvilammi

Tuuli Hirvilammi (VTT) on tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa.

Maria Joutsenvirta

Maria Joutsenvirta (KTT) on kestävän talouden tutkija Aalto-yliopiston Vastuullisen liiketoiminnan (Sustainability in Business, SUB) tutkimusryhmässä.

Marko Ulvila

Marko Ulvila (YTM) on tamperelainen tietokirjailija, asiantuntija ja aktivisti.

Kristoffer Wilén

Kristoffer Wilén (KTM) on poliittisen ekologian ja sosio-ekologisen taloustieteen tutkija. Hän kuuluu Hankenin vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan (CREME) tutkimusryhmään.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top