Kirjat

Pasi Tuunainen

Talven soturit

Talvisotataito Suomessa 1918–1940

9789523450424

Kustantajan hinta

34,00 

Pasi Tuunainen

Talven soturit

Talvisotataito Suomessa 1918–1940

Suomessa opittiin vuoden 1918 jälkeen ottamaan hyinen talvinen elementti hyötykäyttöön ja kääntämään se taktiseksi eduksi. Nykyisin arktisten alueiden sotilaallinen merkitys on kasvussa, ja suomalaisesta talvitaisteluosaamisesta on tullut kansainvälisesti arvostettu vientituote. Talven soturit on lajissaan ainutlaatuinen teos suomalaisille tärkeästä mutta sota­historiallisesti katveeseen jääneestä aiheesta.

Kirjan tiedot

2019
ISBN 9789523450424
Sidottu
344 sivua, kuvitettu
KL 92.7, 39

Talvisodankäynti on ollut harvinaista maailmanhistoriassa, mutta suomalaisilla on talvitaistelijoina pitkä historia. Pohjoisissa oloissa menestyminen on edellyttänyt erityistä osaamista, ja kyky käyttää maastoa ja olosuhteita hyväksi on usein ratkaissut taisteluiden lopputuloksen.

Talven soturit -teoksessa sotahistorioitsija Pasi Tuunainen kertoo tämän osaamisen kertymisestä Suomessa. Hän osoittaa, kuinka Suomessa vuoden 1918 jälkeen opittiin ottamaan hyinen talvinen elementti hyötykäyttöön ja kääntämään se taktiseksi eduksi.

Talvisodassa nämä kehitystyön ja koulutuksen tulokset joutuivat äärimmäiseen testiin. Ne osoittautuivat yleensä toimiviksi, sillä suomalaiset onnistuivat liittoutumaan talven kanssa ja saavuttivat sotilaallista menestystä. Puutteita he paikkasivat improvisoimalla ja soveltamalla esimerkiksi tukkijätkien konsteja.

Talven soturit on lajissaan ainutlaatuinen teos suomalaisille tärkeästä mutta sota­historiallisesti katveeseen jääneestä aiheesta. Nykyisin arktisten alueiden sotilaallinen merkitys on kasvussa, ja suomalaisesta talvitaisteluosaamisesta onkin tullut kansainvälisesti arvostettu vientituote.

Kirjoittajat / toimittajat

Pasi Tuunainen

Pasi Tuunainen, FT, reservin majuri, on Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen sotahistorian dosentti, Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon historian dosentti sekä useasti palkittu tietokirjailija. Kuva Varpu Heiskanen / Itä-Suomen yliopisto

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top