Kirjat

Henriikka Mustajoki

Tästä pitäisi puhua

Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä

Tästä pitäisi puhua

Kustantajan hinta

34,00 

Henriikka Mustajoki

Tästä pitäisi puhua

Miten vaikeat keskustelut vahvistavat yhteisöjä

Kaikissa yhteisöissä on paljon asioita, joista ei puhuta. Miksi joistakin asioista on niin vaikeaa puhua avoimesti? Tästä pitäisi puhua kannustaa selättämään varjopuheen ja tarttumaan siihen, mistä yhdessä vaietaan.  

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 10/2023

ISBN 9789523452367
Nidottu
224 sivua
KL 14.14, 30.13
Kansi: Maria Manner

Vaikeimmat keskustelut ovat juuri niitä, joiden käyminen olisi tärkeintä. Käymättömät keskustelut kasvavat hiljaisuudessa muhkeiksi ongelmiksi, joista yhteisö maksaa kalliin hinnan. Näin voi käydä työpaikalla, harrastusseurassa tai taloyhtiössä. Miksi joistakin asioista on niin vaikeaa puhua avoimesti?

Kaikissa yhteisöissä on paljon asioita, joista ei puhuta. Tämä kirja tarkastelee sitä, mistä yhteisöissä vaietaan. Osana tarkastelua hahmottuu uudenlainen puheen muoto, varjopuhe. Varjopuhetta syntyy siitä, mistä ei osata, haluta tai uskalleta keskustella.

Tästä pitäisi puhua kannustaa selättämään varjopuheen ja tarttumaan siihen, mistä yhdessä vaietaan. Teoksessa valotetaan hiljaisuuden ympärillä versovan varjopuheen lisäksi sitä, mitä kaikkea menetämme vaikenemalla. Asiat, joista emme puhu, kasvavat isommiksi kuin ne ovatkaan. Niitä kierretään ja väistetään. Se taas vaatii työtä ja energiaa, mikä kuluttaa yhteisöjä.

Vaikeat keskustelut ovat vuorovaikutteisia ja vaativat osallistujilta luovuutta ja uteliaisuutta. Teos tarjoaa eväitä otollisen tilan luomiseen juuri tällaisille keskusteluille.

Kirjoittajat / toimittajat

Henriikka Mustajoki

Henriikka Mustajoki, PhD, on eettisen päätöksenteon tutkija ja opettaja. Hänen työnsä ja tutkimuksensa on keskittynyt tarkastelemaan, miten yhteisöt voivat käydä vaikeita keskusteluita rakentavasti.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top