Kirjat

Sari Elfving & Mari Pajala (toim.)

Tele-visioita

Mediakulttuurin muuttuvat muodot

Tele-visioita

Kustantajan hinta

36,00 

Sari Elfving & Mari Pajala (toim.)

Tele-visioita

Mediakulttuurin muuttuvat muodot

Televisio on säilyttänyt asemansa tärkeänä ja suosittuna mediana huolimatta 1900-luvun lopun mediakulttuurin murroksista. Tele-visioita tutustuttaa televisiotutkimuksen peruskäsitteisiin, televisio-ohjelmien tärkeimpiin muotoihin ja niiden historialliseen kehitykseen.

Kirjan tiedot

2011
ISBN 9789524951869
Nidottu
278 sivua
KL 07+, K

Televisio on säilyttänyt asemansa tärkeänä ja suosittuna mediana huolimatta 1900-luvun lopun mediakulttuurin murroksista. Muutoksesta onkin tullut osa television kulttuurista identiteettiä. Samalla television muuttuvien muotojen ymmärtämisestä ja kriittisestä tarkastelusta on tullut erityisen tärkeää kulttuurista pääomaa.

Tele-visioita tutustuttaa televisiotutkimuksen peruskäsitteisiin, televisio-ohjelmien tärkeimpiin muotoihin ja niiden historialliseen kehitykseen. Teoksessa tarkastellaan suomalaista televisiokulttuuria varhaisvuosilta nykyhetkeen sekä julkisen palvelun että kaupallisen television näkökulmasta. Miten esitysmuodot ja television katselu ovat muuttuneet? Miten televisio esittää todellisuutta, muistia ja historiaa? Entä miten televisio sijoittuu osaksi muuta mediakulttuuria?

Teos antaa tuoreita näkökulmia mediatutkijoille ja televisioalan ammattilaisille sekä tarjoaa ajankohtaista suomenkielistä tietoa mediaanalyysin opetuksen tarpeisiin.

Kirjoittajat / toimittajat

Sari Elfving 

Sari Elfving (YTT) on valmistunut Tampereen yliopiston tiedotusopin laitokselta. Hänen erityisalojaan ovat televisiotutkimus, populaarikulttuuri, mediahistoria sekä uusi mediateknologia ja sen käyttäjäkokemukset.

Mari Pajala 

Mari Pajala (FT) toimii tutkijana Turun yliopiston mediatutkimuksen oppiaineessa. Hänen erityisalojaan ovat televisiotutkimus ja erityisesti suomalaisen televisiokulttuurin historia, feministinen mediatutkimus sekä populaarikulttuurin tutkimus.

Muut kirjoittajat

Henry Bacon (FT) on Helsingin yliopiston elokuva- ja televisiotutkimuksen professori. Hänen erityisalojaan ovat kerronnan teoria, taiteidenväliset suhteet sekä elokuvan ja television todellisuussuhteet.

Jenni Hokka (FM) valmistelee väitöskirjaa YLE TV2:n sarjoista Tampereen yliopiston viestinnän, median ja teatterin yksikköön. Hänen erityisalojaan ovat televisiotutkimus, erityisesti televisiohistorian ja -fiktion tutkimus.

Heidi Keinonen (YTT) on valmistunut Tampereen yliopiston tiedotus­opin laitokselta, jossa hän työskentelee tällä hetkellä yliopistonlehtorina. Hänen erityisalojaan ovat televisiotutkimus ja media­historia, erityisesti suomalaisen kaupallisen television historia.

Jukka Kortti (VTT) on Helsingin yliopiston talous- ja sosiaalihistorian dosentti. Hän on yhteiskunta- ja mediahistorioitsija, joka on tehnyt muun muassa kaksi laajaa tutkimusta suomalaisen television historiasta. Tällä hetkellä hän toimii Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulun valtakunnallisen audiovisuaalisen alan ELOMEDIA-tohtorikoulun vs. johtajana.

Kaarina Nikunen (YTT) toimii yliopistotutkijana Helsingin yliopiston Svenska social- och kommunalhögskolanissa. Hänen erityisalojaan ovat transnationaalinen media ja maahanmuutto, yleisötutkimus, feministinen mediatutkimus ja populaarikulttuuri.

Iiris Ruoho (YTT) on tiedotusopin dosentti ja televisiotutkija viestinnän, median ja teatterin yksiköstä Tampereen yliopistossa. Ruoho on väitellyt suomalaisesta televisiodraamasta ja kirjoittanut aiheesta lukuisia artikkeleita. Hänen erityisalaansa ovat lisäksi feministinen mediatutkimus ja kriittinen journalismin tutkimus.

Laura Saarenmaa (FT) työskentelee tutkijana Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella. Hänen tutkimusaiheitaan ovat suomalainen viihdejulkisuus ja aikakauslehdet.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top