Kirjat

Mika Kiikeri & Petri Ylikoski

Tiede tutkimuskohteena

Filosofinen johdatus tieteentutkimukseen

Tiede tutkimuskohteena

Kustantajan hinta

30,00 

Mika Kiikeri & Petri Ylikoski

Tiede tutkimuskohteena

Filosofinen johdatus tieteentutkimukseen

Tiede tutkimuskohteena on ensimmäinen suomenkielinen tieteentutkimuksen oppikirja. Se antaa käsitteellisiä välineitä tieteentutkimuksen ja -filosofian eri lähestymistapojen ja niiden tutkimustulosten ymmärtämiseen.

Kirjan tiedot

2004
ISBN 9789516629264
Nidottu
247 sivua
KL 16.7, K

Mitä on tiede? Kuinka sitä voi tutkia? Kuinka ymmärtää puhe faktojen sosiaalisesta konstruktiosta tai havaintojen teoriapitoisuudesta? Mitä tieteenfilosofiassa on tapahtunut Thomas Kuhnin jälkeen?

Tiede tutkimuskohteena on ensimmäinen suomenkielinen tieteentutkimuksen oppikirja. Se antaa käsitteellisiä välineitä tieteentutkimuksen ja -filosofian eri lähestymistapojen ja niiden tutkimustulosten ymmärtämiseen. Teos selvittää, miten voidaan tutkia esimerkiksi tieteellistä keksimistä, kokeentekemistä, tieteen popularisointia ja tieteen palkkiojärjestelmää.

Tiede tutkimuskohteena auttaa ymmärtämään, mistä viime aikoina kiivaastikin käydyissä tiedekiistoissa on oikeastaan kysymys. Se myös selkiyttää tieteentutkimukseen liittyviä tietoteoreettisia kysymyksiä. Tiede tutkimuskohteena soveltuu erinomaisesti tieteenfilosofian ja -tutkimuksen oppikirjaksi ja on hyödyksi kaikille tieteestä kiinnostuneille.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top