Kirjat

Petri Paavilainen

Tieteen valepuvussa

Mitä pseudotiede on ja miksi siihen uskotaan

Tieteen valepuvussa

Kustantajan hinta

36,00 

Petri Paavilainen

Tieteen valepuvussa

Mitä pseudotiede on ja miksi siihen uskotaan

Pseudotiede ei ole sama asia kuin virheellinen tai huono tiede. Mitä se sitten on, ja mistä sen tunnistaa? Tieteen valepuvussa käsittelee pseudotiedettä ilmiönä niin tieteenfilosofian, kognitiivisen psykologian kuin tieteenhistoriankin näkökulmista. Samalla se toimii johdatuksena tieteen historiaan ja tieteellisen selittämisen ja ajattelun perusteisiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 9/2023

ISBN 9789523452411
Nidottu
334 sivua
KL 14, 16.7
Kansi: Tuomo Parikka

Astrologia, parapsykologia, kreationismi, grafologia… Pseudotieteelliset opit ja teoriat kiehtovat monia. Osa niistä on helppo huomata silkaksi hölynpölyksi, mutta toisinaan rajanveto on vaikeampaa. Pseudotiede ei ole sama asia kuin virheellinen tai huono tiede. Mitä se sitten on, ja mistä sen tunnistaa?

Tieteen valepuvussa käsittelee pseudotiedettä ilmiönä niin tieteenfilosofian, kognitiivisen psykologian kuin tieteenhistoriankin näkökulmista. Samalla se toimii johdatuksena tieteen historiaan ja tieteellisen selittämisen ja ajattelun perusteisiin. Tiede on yhteiskunnassa arvostettu instituutio, ja vetoaminen tieteelliseen tutkimukseen on väärin käytettynä voimakas ase, jolla voidaan vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin.

Kuinka arkiajattelu ja tieteellinen ajattelu eroavat toisistaan? Miten pseudotieteet hyödyntävät ihmisen tiedonkäsittelyn heikkouksia luodessaan uskottavuuden vaikutelmaa.

Kirjoittajat / toimittajat

Petri Paavilainen

Petri Paavilainen, FT, dos., on tietokirjailija ja kognitiivisen neurotieteen yliopistonlehtori Helsingin yliopiston psykologian ja logopedian osastossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top