Kirjat

Ilkka Hanski

Tutkimusmatkoja saarille

Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa

Tutkimusmatkoja saarille

Kustantajan hinta

20,00 

Ilkka Hanski

Tutkimusmatkoja saarille

Luonnon monimuotoisuutta kartoittamassa

Akateemikko Ilkka Hanskin tutkimukset kuudelta saarelta ympäri maailmaa – Borneon sademetsistä piskuiselle Haminanluodolle – auttavat ymmärtämään, mitä luonnon monimuotoisuus on ja miten se on kehittynyt.

Kirjan tiedot

2019 (1., sidottu painos 2016)
Alkuteos: Messages from Islands. A Global Biodiversity Tour (2016), englanninkielisestä käsikirjoituksesta yhteistyössä tekijän kanssa suomentanut Jorma Keskitalo
ISBN 9789523450462
Nidottu (jättipokkari)
352 sivua
KL 56.9

Elämän valtava kirjo on planeettamme hämmästyttävimpiä piirteitä. Eliölajeja on syntynyt ja sammunut vuosimiljoonien saatossa, mutta evoluutiota tapahtuu edelleen, aivan silmiemme edessä. Kun ympäristöolot muuttuvat, lajit voivat joko sopeutua uusiin olosuhteisiin, etsiytyä sopivaan ympäristöön tai kadota.

Akateemikko Ilkka Hanskin tutkimukset kuudelta saarelta ympäri maailmaa – Borneon sademetsistä piskuiselle Haminanluodolle – auttavat ymmärtämään, mitä luonnon monimuotoisuus on ja miten se on kehittynyt. Lähes puolen vuosisadan aikana kertyneet havainnot kertovat myös ennennäkemättömän nopeista muutoksista, jotka ovat ihmisen aiheuttamia. Miten eri eliölajit reagoivat ilmaston lämpenemiseen? Mitä tarkoittaa luonnon globalisaatio? Mitä ovat vieraslajit, ja miksi ne uhkaavat monimuotoisuutta? Miten kaikki tämä vaikuttaa ihmiseen?

Tutkimusmatkoja saarille on maailmanlaajuisesti arvostetun ekologin mukaansatempaava kertomus elämäntyöstään. Samalla se on vaikuttava puheenvuoro luonnon monimuotoisuuden vaalimisen puolesta.

Katso Ilkka Hanskin jäähyväisluento

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Ilkka Hanski

Ilkka Hanski

Ilkka Hanski (1953–2016) oli akateemikko ja maailman merkittävimpiä tutkijoita ekologian ja evoluutiobiologian alalla. Hän työskenteli Helsingin yliopistossa vuodesta 1980 ja johti Suomen Akatemian huippuyksiköihin kuuluvaa Metapopulaatiobiologian tutkimuskeskusta. Hänelle myönnettiin useita suuria tiedepalkintoja, muun muassa Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian Crafoord-palkinto, niin sanottu pikku-Nobel. Keväällä 2016 hänelle myönnettiin ensimmäisenä eurooppalaisena espanjalaisen BBVA-säätiön Frontiers of Knowledge -palkinto uraauurtavasta työstään metapopulaatiobiologian alalla. Ilkka Hanskin tutkimukset ovat lisänneet lajien tuntemusta, ja hänen mukaansa on nimetty muun muassa Madagaskarin kotoperäiset lantakuoriaiset Helictopleurus hanskii ja Nanos hanskii. Kuvassa Hanski on tutkimusmatkalla Madagaskarissa Marojejyn kansallispuistossa. Kuva: Ilkka Hanskin tutkimusryhmä
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös