Kirjat

Johannes Remy

Ukrainan historia

Ukrainan historia

Kustantajan hinta

29,00 

Johannes Remy

Ukrainan historia

Ukrainan historia on helposti lähestyttävä perusteos kaikille, jotka haluavat ymmärtää maata ja sen nykyisiä tapahtumia. Teos on uusi nidottu versio alun perin vuonna 2015 ilmestyneestä kirjasta. Sen loppuun on lisätty katsaus Ukrainan tilanteesta vuodesta 2015 Venäjän täysimittaiseen hyökkäykseen helmikuussa 2022.

Kirjan tiedot

2022 (1., sidottu painos 2015)
ISBN 9789523451773
Nidottu, kuvitettu
300 sivua
KL 97.4

Ukraina on suuri eurooppalainen valtio, jonka kulttuurissa on aineksia sekä lännestä että idästä. Mistä ukrainalainen identiteetti muodostuu? Milloin Ukrainan kansa ja valtio ovat syntyneet?

Ukrainan laajat arot ovat historian saatossa olleet vuoroin temmellyskenttänä mongoleille, tataareille ja kasakoille, vuoroin kiistakapulana järjestäytyneille valtioille, kuten Kiovan Rusille, Puolalle, Venäjälle ja Itävallalle. Vuosisatojen kuluessa tästä kansojen kohtaamispaikasta on muodostunut koti ukrainalaisille ja heidän monenlaisille kansallisille asenteilleen.

Ukrainan historia on helposti lähestyttävä perusteos kaikille, jotka haluavat ymmärtää maata ja sen nykyisiä tapahtumia.

Teos on uusi nidottu versio alun perin vuonna 2015 ilmestyneestä kirjasta. Sen loppuun on lisätty katsaus Ukrainan tilanteesta vuodesta 2015 Venäjän täysimittaiseen hyökkäykseen helmikuussa 2022.

Kirjoittajat / toimittajat

Johannes Remy

Johannes Remy on Itä-Euroopan historian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän asuu Kanadassa ja on opettanut useissa sikäläisissä yliopistoissa. Hänen erikoisalaansa ovat 1700–1900-lukujen Ukraina, Venäjä ja Puola.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top