Kirjat

Katariina Mustakallio

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

Kustantajan hinta

36,00 

Katariina Mustakallio

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa on ensimmäinen suomenkielinen tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta. Varhaisten kulttien tarkastelu nivotaan arkeologisen tutkimuksen tarjoamiin tietoihin. Teoksessa on myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia, luetteloita ja karttoja.

Kirjan tiedot

2008
ISBN 9789524950619
Nidottu
239 sivua
KL 91

Roomassa politiikka ja uskonto olivat kiinteässä suhteessa toisiinsa. Teos seuraa uskonnon muotoutumista ja muuntumista tasavallan ajalta keisarikaudelle mysteerikulttien tuloon saakka. Keisariaikana keisari itse ja hänen perheensä olivat vastuussa valtion hyvistä suhteista korkeampiin voimiin, joista myös Rooman menestymisen uskottiin riippuvan.

Perinteistä roomalaista uskontoa on pidetty kuolleena rituaalina, joka pönkitti vallassaolijoiden asemaa ja jätti kansan uskonnolliset tarpeet huomiotta. Tässä teoksessa sen sijaan lähdetään “elävästä” uskonnosta, kulteista ja niiden sosiaalisesta funktiosta. Millainen oli uskonnollisten rituaalien rooli perheissä ja ihmisen elämänvaiheissa syntymästä kuolemaan? Miten eri yhteiskuntaryhmät vahvistivat omaa identiteettiään kulttiyhteisöjen avulla? Teoksessa tarkastellaan myös roomalaista sakraalia sukupuolijärjestelmää ja sukupuolen merkitystä roomalaisessa uskonnollisessa elämässä.

Uskonto ja yhteisö antiikin Roomassa on ensimmäinen suomenkielinen tutkimukseen ja alkuperäislähteisiin perustuva teos aiheesta. Varhaisten kulttien tarkastelu nivotaan arkeologisen tutkimuksen tarjoamiin tietoihin. Teoksessa on myös ennen julkaisematonta kuvamateriaalia, luetteloita ja karttoja.

Saatavilla e-kirjana, painettu kirja on loppuunmyyty.

Kirjoittajat / toimittajat

Katariina Mustakallio

Katariina Mustakallio, dosentti, yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto, toimi Suomen Rooman-instituutin johtajana vuosina 2009-2012.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top