Kirjat

Mai Allo

Uusiin sfääreihin

Suomalaisen ilmakehätutkimuksen tie huipulle

9789523451018

Kustantajan hinta

34,00 

Mai Allo

Uusiin sfääreihin

Suomalaisen ilmakehätutkimuksen tie huipulle

Uusiin sfääreihin kertoo suomalaisen ilmakehätutkimuksen värikkäistä vaiheista sekä tutkijoiden työstä iloineen ja suruineen. Miksi havunneulaset, lehmänlanta ja maalaistalon terassin pöytäliina osoittautuivat tärkeäksi tutkimusaineistoksi?

Kirjan tiedot

2021
ISBN 9789523451018
Nidottu
376 sivua, värikuvitettu
KL 55.5

Miten maapallon ja ilmakehän muodostama järjestelmä toimii? Tätä kysymystä ratkoo akateemikko Markku Kulmalan johtama tutkijayhteisö, jonka työ niittää mainetta maailmalla. Perustutkimuksen pohjalta syntyy myös uutta teknologiaa ja yritystoimintaa.

Uusiin sfääreihin kertoo suomalaisen ilmakehätutkimuksen värikkäistä vaiheista sekä tutkijoiden työstä iloineen ja suruineen. Miksi havunneulaset, lehmänlanta ja maalaistalon terassin pöytäliina osoittautuivat tärkeäksi tutkimusaineistoksi? Kuinka mittausasema pystytetään keskelle tietöntä erämaata?

Tieteenteon arkeen vaikuttavat myös henkilökemiat, politiikka, talous ja sattuman oikut ydinonnettomuuksista pandemioihin. Miltä näyttää ilmakehätutkimuksen tulevaisuus?

Teos on uudistettu ja laajennettu laitos palkitusta kirjasta Yhdessä ilmakehässä (2016).

Kirjoittajat / toimittajat

Mai Allo

Mai Allo, VTL, LuK, on akateeminen sekatyöläinen. Hänen teoksensa Yhdessä ilmakehässä sai tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2017.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top