Kirjat

Veli-Pekka Tynkkynen

Venäjä, energiavalta

Öljykulttuuri kohtaa ilmastonmuutoksen

Venäjä, energiavalta

Kustantajan hinta

34,00 

Veli-Pekka Tynkkynen

Venäjä, energiavalta

Öljykulttuuri kohtaa ilmastonmuutoksen

nergian ja vallan kytkös on Venäjälle kohtalonkysymys. Venäjä, energiavalta seuraa öljyn ja kaasun virtaamista venäläisen yhteiskunnan läpi, maan uumenista kotimaisille kuluttajille ja kansainvälisille markkinoille. Teos tutkii, millä tavoin riippuvuutta fossiilisista energianlähteistä oikeutetaan tavallisille venäläisille ja minkälaista roolia ne näyttelevät maan ulkosuhteissa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 4/2022

ISBN 9789523451742
Nidottu
Noin 220 sivua
KL 32, 60.8
Kansi: Jussi Jääskeläinen

Energian ja vallan kytkös on Venäjälle kohtalonkysymys. Nykyhallinto hyödyntää öljyä ja kaasua poliittisten tavoitteidensa ajamiseen niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Se kiistää ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen, hamuaa arktisen alueen rikkauksia ja luo ulkoisia uhkakuvia pitääkseen kiinni vallastaan.

Venäjä, energiavalta seuraa öljyn ja kaasun virtaamista venäläisen yhteiskunnan läpi, maan uumenista kotimaisille kuluttajille ja kansainvälisille markkinoille. Teos tutkii, millä tavoin riippuvuutta fossiilisista energianlähteistä oikeutetaan tavallisille venäläisille ja minkälaista roolia ne näyttelevät maan ulkosuhteissa. Esimerkiksi öljy- ja kaasutulojen ansiosta valtiollinen ydinvoimayhtiö Rosatom on voinut tarjota huokeaan hintaan ydinvoimalahankkeita ulkomaille, muun muassa Suomeen.

Vaikka Putinin hallinto on täysin riippuvainen öljystä ja kaasusta, maalla olisi valtavine luonnonvaroineen kaikki edellytykset muuttua myös uusiutuvan energian suurvallaksi. Samalla demokratia voisi astua autoritaarisuuden tilalle.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Veli-Pekka Tynkkynen

Veli-Pekka Tynkkynen, FT, toimii Venäjän ympäristöpolitiikan professorina Helsingin yliopistossa sekä Venäjän luonnonvarapolitiikan dosenttina Maanpuolustuskorkeakoulussa.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös