Kirjat

Jaana Hallamaa

Yhdessä toimimisen etiikka

Yhdessä toimimisen etiikka

Kustantajan hinta

36,00 

Jaana Hallamaa

Yhdessä toimimisen etiikka

Hyvän tekeminen ja pahan välttäminen ovat moraalin vaativia haasteita. Niitäkin vaikeampaa voi kuitenkin olla toisen ihmisen tunnustaminen itsensä veroiseksi toimijaksi. Yhdessä toimimisen etiikka laajentaa perinteistä moraalikeskustelua tarkastelemalla erityisesti ihmisten välistä yhteistoimintaa.

Kirjan tiedot

2017
ISBN 9789524954341
Nidottu
320 sivua
KL 17.1, 23.8

Hyvän tekeminen ja pahan välttäminen ovat moraalin vaativia haasteita. Niitäkin vaikeampaa voi kuitenkin olla toisen ihmisen tunnustaminen itsensä veroiseksi toimijaksi.
Yhdessä toimimisen etiikka laajentaa perinteistä moraalikeskustelua tarkastelemalla erityisesti ihmisten välistä yhteistoimintaa. Teos tarjoaa yksinkertaisia käsitteellisiä välineitä monenlaisen yhdessä toimimisen ymmärtämiseen ja moraaliseen pohtimiseen.

Teoksessa käsitellään erityisesti vallankäyttöä ja vaikuttamista osapuolten yhteistoimintana sekä esitetään kritiikkiä sellaista yhteistoimintaa kohtaan, jossa tietoisesti tai tiedostamatta välineellistetään toiminnan toisia osapuolia. Esillä ovat niin kahdenvälinen yhteistoiminta kuin toiminta erilaisissa ryhmissä.

Yhdessä toimimisen etiikka rakentaa siltaa filosofisen keskustelun ja sosiaalitieteiden välille. Näin se sopii etiikan perusoppikirjaksi ihmis- ja sosiaalitieteilijöille sekä organisaatio- ja johtamisalalle. Sitä voidaan käyttää myös sosiaalialan ja työnohjaajien ammatillisessa täydennyskoulutuksessa.

Kirjoittajat / toimittajat

Jaana Hallamaa

Jaana Hallamaa on sosiaalietiikan professori Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa keskittyvät sosiaalietiikkaan, moraalifilosofiaan ja erilaisiin soveltavan etiikan kysymyksiin. Kuva: Veikko Somerpuro

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top