Kirjat

Kaijus Ervasti

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus

Kustantajan hinta

35,00 

Kaijus Ervasti

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus

Yhteiskunnallisessa oikeustutkimuksessa on keskitytty erityisesti siihen, kuinka oikeus toimii käytännössä ja kuinka ihmiset saavat tosiasiassa oikeutta. Yhteiskunnallinen oikeustutkimus käsittelee tutkimussuuntauksen syntyhistoriaa, tutkimusmenetelmiä, lainsäädäntötutkimusta, oikeudensaantimahdollisuuksien tutkimusta sekä konfliktinratkaisututkimusta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2022

ISBN 9789523451551
Nidottu
Noin 170 sivua
KL 33
Kansi: Hanna Lahti

Kuuluuko oikeus vain lakiteknisiä operaatioita ja monimutkaisia säädössolmuja pyöritteleville lainoppineille? Saako tavallinen ihminen apua kohtaamissaan oikeudellisissa ongelmissa, ja millaisin keinoin arjessa koettuja oikeusongelmia lähestytään? Miten oikeus siirtyy pykälistä ja lakikirjoista elävään elämään?

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus syntyi 1960-luvulla. Siinä oikeutta tarkastellaan osana yhteiskuntaa. Tutkimussuuntauksessa on keskitytty erityisesti siihen, kuinka oikeus toimii käytännössä ja kuinka ihmiset saavat tosiasiassa oikeutta.

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus käsittelee tutkimussuuntauksen syntyhistoriaa, tutkimusmenetelmiä, lainsäädäntötutkimusta, oikeudensaantimahdollisuuksien tutkimusta sekä konfliktinratkaisututkimusta. Teos soveltuu oppikirjaksi ja oikeuden ammattilaisille, kuten asianajajille ja tuomareille sekä kaikille oikeudesta ja sen toimivuudesta kiinnostuneille.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Kaijus Ervasti

Kaijus Ervasti toimii yhteiskunnallisen oikeustutkimuksen professorina Itä-Suomen yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja lainvalmistelusta, konfliktinratkaisusta, sovittelusta ja tuomioistuinten toiminnasta.
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös