Kirjat

Kaijus Ervasti

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus

Kustantajan hinta

35,00 

Kaijus Ervasti

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus

Yhteiskunnallisessa oikeustutkimuksessa on keskitytty erityisesti siihen, kuinka oikeus toimii käytännössä ja kuinka ihmiset saavat tosiasiassa oikeutta. Yhteiskunnallinen oikeustutkimus käsittelee yhteiskunnallisen oikeustutkimuksen syntyhistoriaa, tutkimusmenetelmiä, lainsäädäntötutkimusta, oikeudensaantimahdollisuuksien tutkimusta sekä konfliktinratkaisututkimusta.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451551
Nidottu
173 sivua
KL 33
Kansi: Hanna Lahti

Oikeus on liian tärkeä asia jätettäväksi vain lainoppineille ja sivuutettavaksi yhteiskuntatieteissä. Yhteiskunta ja oikeus kietoutuvat toisiinsa monin tavoin. Aina, kun puhumme oikeudesta, puhumme myös yhteiskunnasta ja toisin päin.

Yhteiskunnallinen oikeustutkimus syntyi 1960-luvulla, ja siinä oikeutta tarkastellaan osana yhteiskuntaa. Tutkimussuuntauksessa on keskitytty erityisesti siihen, kuinka oikeus toimii käytännössä ja miten ihmiset saavat tosiasiassa oikeutta.

Teos käsittelee yhteiskunnallisen oikeustutkimuksen syntyhistoriaa, tutkimusmenetelmiä, lainsäädäntötutkimusta, oikeudensaantimahdollisuuksien tutkimusta sekä konfliktinratkaisututkimusta. Se soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin sekä oikeuden ammattilaisille, kuten tuomioistuinjuristeille ja lainvalmistelijoille. Se on tärkeää luettavaa myös yhteiskunnan kehittämiseen osallistuville sosiaalitieteilijöille sekä kaikille oikeudesta ja sen toimivuudesta kiinnostuneille.

Kirjoittajat / toimittajat

Kaijus Ervasti

Kaijus Ervasti toimii yhteiskunnallisen oikeustutkimuksen professorina Itä-Suomen yliopistossa. Hän on kirjoittanut useita kirjoja lainvalmistelusta, konfliktinratkaisusta, sovittelusta ja tuomioistuinten toiminnasta.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top