Ritva Kattelus & Tom Jokinen: Uraopas

kansi_uraopas_v04.inddTutkinto taskussa mutta työpaikka vielä kiven alla? Työnhaku voi aiheuttaa harmaita hiuksia varsinkin uraansa aloitteleville. Avuksi rientää Uraopas, joka tarjoaa pikakurssin nykypäivän työmarkkinoille ja käytännön neuvoja työnhakuun.

Vaikka kaikkeen ei voikaan itse vaikuttaa, pystyy työnhakija tekemään paljon työllistyäkseen. Perinteisten työn muotojen rinnalle on syntynyt uusia tapoja työllistää itsensä, ja urapolutkin mutkittelevat yhä enemmän. Uran suunnittelu on helpompaa, kun tietää, millaisessa maastossa liikkuu.

Työnantajan tutkaan voi ponnahtaa ansioluettelon ja hakemuksen lisäksi monilla muillakin tavoilla. Unelmatyö saattaa aueta vaikkapa sosiaalisen median avulla. Osaamista ja vahvuuksia pitää korostaa, mutta superihmiseksi ei silti tarvitse tulla – työpaikkailmoitusten täydellisiä tyyppejä ei ole olemassakaan. Omaa uraa voi edistää parhaiten olemalla aktiivinen ja avoin uudelle.

Teos on kirjoitettu erityisesti korkeakoulutetuille nuorille, mutta se sopii työelämän ja työnhaun tietopaketiksi laajemminkin.

Sisällys

Kirjoittajat

Ritva Kattelus, KM, FM, on työskennellyt pitkään johtotehtävissä Suomessa ja ulkomailla. Hän toimii tällä hetkellä Business and Professional Women Finland -järjestön toiminnanjohtajana ja lehden päätoimittajana.
Tom Jokinen, VTM, on perehtynyt monipuolisesti uraa ja rekrytointia käsitteleviin kysymyksiin henkilöstöpäällikkönä Åbo Akademissa ja Kauniaisten kaupungissa sekä henkilöstöjohtajana Porvoon kaupungissa. Tällä hetkellä hän toimii Suomen Mentorit ry:ssä mentorina.

Laita hyvä kiertämään: