Edelläkävijät Vuoden historiateos -ehdokkaaksi

Edelläkävijät Vuoden historiateos -ehdokkaaksi

Historioitsija Charlotta Wolff tarkastelee kirjassaan suomalaisten suurkauppiassukujen vaiheita.

Historian Ystäväin Liiton jokavuotisessa kilpailussa palkitaan teos, joka on erittäin ansiokkaasti edistänyt historiallisen tietämyksen laajenemista ja syvenemistä suomalaisen yleisön keskuudessa. Tämän vuoden ehdokasjoukossa on mukana historioitsija Charlotta Wolffin syksyllä ilmestynyt teos Edelläkävijät. Wolff on Euroopan historian dosentti Helsingin yliopistossa sekä Suomen ja Skandinavian historian dosentti Turun yliopistossa, jossa hän toimii tällä hetkellä Suomen historian ma. professorina.

Kirjassa Wolff avaa ovet suurkauppiaiden kartanoihin ja kauppahuoneisiin 1800-luvun Viipurissa, Helsingissä, Turussa ja Vaasassa. Hän kuvaa elävästi ja tarkasti Wolffien, Hackmanien, Borgströmien ja Dahlströmien menestyviä kauppiassukuja, jotka jättivät jälkensä suomalaiseen yhteiskuntaan. Porvariseliitti sopeutui uusiin tilanteisiin, menestyi liiketoiminnallaan sekä edisti Suomen kehittymistä moderniksi yhteiskunnaksi ja itsenäiseksi oikeusvaltioksi. Yhteiskunnalliselle eliitille oli tärkeää vaalia myös sivistystä, kulttuuria sekä muita tärkeäksi katsottuja arvoja, kuten rehellisyyttä ja heikommista huolehtimista.

Vuoden historiateos -palkintolautakuntaan kuuluvat professori Aura Korppi-Tommola, opetusneuvos Ville Marjomäki ja lehtori Vuokko Aromaa. Vuodesta 1973 lähtien jaettu palkinto myönnetään ehdokkaiden joukosta valitulle teokselle Suomalaisilla historiapäivillä Lahdessa 6.2.2021.

Edelläkävijät on saatavilla painettuna, e-kirjana ja äänikirjana.

Tilaa Edelläkävijät verkkokaupasta >>
Lue lisää palkinnosta ja palkintoehdokkaista Historian Ystäväin Liiton sivuilta >>

sydan150

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös