Saana-Maria Jokisen Ääniä sodasta sai Kanava-palkinnon

Saana-Maria Jokiselle Kanava-palkinto

Teos tarkastelee Syyrian sotaa erityisesti syyrialaisten näkökulmasta.

Lähi-itään erikoistuneen toimittaja Saana-Maria Jokiselle on myönnetty vuoden 2020 Kanava-palkinto Ääniä sodasta -kirjasta. Jokinen lähestyy teoksessa Syyrian sotaa sen taustoja erityisesti syyrialaisten näkökulmasta, joka länsimaisissa tiedotusvälineissä ja asiantuntijalausunnoissa on jäänyt vähälle huomiolle. Kirjan haastatteluiden kautta avautuu, millaista elämä kohta viisi vuosikymmentä maata hallinneen al-Assadien suvun diktatuurissa on.

Arabikevään mielenosoituksista käynnistynyt Syyrian sisällissota on valtava humanitaarinen katastrofi. Kuolonuhrien määrä lasketaan sadoissatuhansissa, pakolaisten miljoonissa, ja monimutkainen konflikti loi alkuvaiheessaan edellytykset myös terroristijärjestö Isisin synnylle.

Kanava-tietokirjapalkinto on kulttuurin ja yhteiskunnan kysymyksiin erikoistuneen aikakauslehti Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön yhteinen tietokirjoille tarkoitettu tunnustuspalkinto. Palkinto myönnetään vuoden parhaalle suomalaiselle politiikan, yhteiskunnan, talouden, historian tai kulttuurin alan tietokirjalle.

Viiden palkintoehdokkaan valinnan tekivät palkintoraadin jäsenet, toimittaja ja tietokirjailija Katri Merikallio ja Suomen historian dosentti, tietokirjailija Jukka-Pekka Pietiäinen. Raadin puheenjohtaja, Kanavan vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen valitsi ehdokaskirjoista palkinnon saajan keskiviikkona 11.11.

Palkintoperustelut

”Saana-Maria Jokisen tietokirja Syyrian sisällissodasta on poikkeuksellisen elävää lähihistoriaa. Jokinen kuvaa perusteellisesti ja asiantuntevasti sodan yhteiskunnallista taustaa, kansainvälisiä ulottuvuuksia ja tavallisten syyrialaisten kohtaloita kriisin keskellä. Huolellisen taustatyön ja tarkkojen omien havaintojen ansiosta hän kykenee antamaan monipuolisen kuvan tapahtumista, jotka ovat heijastuneet pakolaiskriisinä Suomeenkin”, Lappalainen luonnehtii palkittua kirjaa.

Gaudeamus onnittelee lämpimästi!

Tilaa Ääniä sodasta >>

Lue lisää ehdokkaista >>

Saana-Maria Jokisen kuva: Harri Nurminen

sydan150

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös