Kirjat

Paula Arvas & Voitto Ruohonen

Alussa oli murha

Johtolankoja rikoskirjallisuuteen

Alussa oli murha

Kustantajan hinta

34,00 

Paula Arvas & Voitto Ruohonen

Alussa oli murha

Johtolankoja rikoskirjallisuuteen

Kuka murhasi ja kenet? Yli 150-vuotisen historiansa aikana rikoskirjallisuus on koukuttanut yhä uusia salapoliiseja haastamaan älykkyytensä ja ratkaisemaan arvoituksen ennen etsivää. Alussa oli murha tutkii rikoskirjallisuuden kehityskulkuja alun salapoliisi- ja arvoitusromaaneista nykyajan eko-, tekno- ja tieteistrillereihin.

Kuka murhasi ja kenet? Yli 150-vuotisen historiansa aikana rikoskirjallisuus on koukuttanut yhä uusia salapoliiseja haastamaan älykkyytensä ja ratkaisemaan arvoituksen ennen etsivää. Viime vuosikymmeninä dekkarista on tullut merkittävä kaunokirjallinen ja kulttuurinen ilmiö, joka ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin epäkohtiin.

Alussa oli murha tutkii rikoskirjallisuuden kehityskulkuja alun salapoliisi- ja arvoitusromaaneista nykyajan eko-, tekno- ja tieteistrillereihin. Mukana ovat tutut hahmot Sherlock Holmesista ja neiti Marplesta Harjunpäähän ja Harry Holeen. Nerokkaiden harrastelijasalapoliisien ja synkkien yksityisetsivien rinnalla rikoksia ratkaisevat niin kuolemansyyntutkijat, psykologit, toimittajat, hakkerit kuin ”tekniikan pojatkin”.

Teoksen punaisena lankana kulkee ajatus rikoskirjallisuuden jatkuvasta muutoksesta, kehityksestä ja sekoittumisesta omien alalajiensa kesken. Tämän päivän rikosromaanissa on samanaikaisesti tarjolla lukijan mielikuvitusta ja älyä kiihottavaa arvoituksellisuutta, poliisityön kuvausta, psykologisia elementtejä sekä suoraviivaista toimintaa parhaaseen trillerityyliin. Teos on jännittävää luettavaa kaikille dekkarin ystäville ja dekkarin historiasta kiinnostuneille.

Paula Arvas ja Voitto Ruohonen ovat laaja-alaisia erityisesti suomalaisen rikoskirjallisuuden asiantuntijoita.

Kirjoittajat / toimittajat

Paula Arvas

Paula Arvas, FT ja dosentti, on väitellyt Helsingin yliopiston kotimaisen kirjallisuuden oppiaineesta 1940-luvun suomalaisista salapoliisiromaaneista.

Voitto Ruohonen

Voitto Ruohonen, FT, YTM, on sosiologisen kirjallisuudentutkimuksen dosentti Itä-Suomen yliopistossa.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top