Kirjat

Ulla Tuomainen

Eläimellistä parinvalintaa

Seksi ja perhe-elämä eläinten maailmassa

Eläimelistä parinvalintaa

Kustantajan hinta

34,00 

Ulla Tuomainen

Eläimellistä parinvalintaa

Seksi ja perhe-elämä eläinten maailmassa

Eläinten parisuhdemarkkinoilla höyhenet pöllyävät, evät ryskyvät ja sarvet kolisevat. Kun pelissä on oman perimän siirtäminen eteenpäin, keinot ovat monet ja huikaisevan monimuotoiset. Eläimellistä parinvalintaa on sukellus sukusolujen, seksin, parinvalinnan ja perhe-elämän evoluutioon.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451735
Sidottu
325 sivua, värikuvitettu
KL 56.41
Kansi: Heikki Rönkkö

Eläinten parisuhdemarkkinoilla höyhenet pöllyävät, evät ryskyvät ja sarvet kolisevat. Pesiä koristellaan, lahjoja annetaan ja liittoja solmitaan sekä puretaan. Kun pelissä on oman perimän siirtäminen eteenpäin, keinot ovat monet ja huikaisevan monimuotoiset.

Eläimellistä parinvalintaa on sukellus sukusolujen, seksin, parinvalinnan ja perhe-elämän evoluutioon. Miksi banaanikärpäsillä on jättikokoisia siittiöitä, ja mihin sorsa tarvitsee korkkiruuvikierteistä penistä? Minkä vuoksi laakamadot taistelevat siitä, kumpi parittelukumppaneista saa olla koiras? Miten yleistä yksiavioisuus on eläinten maailmassa, ja millaisia uhrauksia vanhemmat tekevät jälkikasvunsa eteen?

Kirja kertoo eläinten lisääntymisestä yleistajuisesti ja hauskasti. Sen luettuasi katselet takapihallasi laulavaa talitinttiä, matalassa rantavedessä vilahtavaa kolmipiikkiä tai veneen pohjaan kiinnittynyttä merirokkoa uusin silmin – ja puna poskilla.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Ulla Tuomainen

Ulla Tuomainen

Ulla Tuomainen, FT, on ekologian ja evoluutiobiologian tohtori sekä tutkimuskoordinaattori Helsingin yliopistossa. Kuva: Helena Hiltunen/ Helsingin yliopisto
sydan-vihrea

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös