Kirjat

Hanna Ylöstalo, Heini Kinnunen, Emma Lamberg & Inna Perheentupa

Feminismiä talouteen

Opas kriittiseen talouslukutaitoon

Feminismiä talouteen

Kustantajan hinta

32,00 

Hanna Ylöstalo, Heini Kinnunen, Emma Lamberg & Inna Perheentupa

Feminismiä talouteen

Opas kriittiseen talouslukutaitoon

Perinteinen taloutta koskeva tieto ja talouspolitiikka perustuvat kapeaan ymmärrykseen talouteen liittyvistä valtarakenteista: usein sivuutetaan sukupuolittuneet taloudellisen eriarvoisuuden muodot sekä vaurauden kertyminen globaaliin pohjoiseen ja valkoisille miehille. Feminismiä talouteen kyseenalaistaa näitä kivettyneitä lainalaisuuksia ja avaa talouteen feministisiä näkökulmia ottaen huomioon sukupuolen ohella etenkin luokkaan ja rodullisuuteen liittyvät valtasuhteet.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 9/2024

ISBN 9789523452909
Nidottu
Noin 200 sivua
KL 30, 36
Kansi: Hanna Lahti

Perinteinen taloutta koskeva tieto ja talouspolitiikka perustuvat kapeaan ymmärrykseen talouteen liittyvistä valtarakenteista: usein sivuutetaan sukupuolittuneet taloudellisen eriarvoisuuden muodot sekä vaurauden kertyminen globaaliin pohjoiseen ja valkoisille miehille. Naisille perinteisesti kuulunutta taloudellista toimintaa, kuten hoivaa, kohdellaan kuluna tai kotityön kaltaisena näkymättömänä ja ilmaisena lahjana. Tasa-arvokeskustelussa puhutaan naisten köyhyydestä ja palkoista mutta vähemmän valtiontalouden ja talouspolitiikan merkityksestä sukupuolten tasa-arvolle.

Feminismiä talouteen kyseenalaistaa näitä kivettyneitä lainalaisuuksia ja avaa talouteen feministisiä näkökulmia ottaen huomioon sukupuolen ohella etenkin luokkaan ja rodullisuuteen liittyvät valtasuhteet. Teoksessa rakennetaan tasa-arvoisempaa, sosiaalisesti oikeudenmukaisempaa ja ekologisesti kestävämpää maailmaa ja talousajattelua. Samalla lukija saa vinkkejä vallitsevien talousmyyttien kyseenalaistamiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumiseen.

Kirjoittajat / toimittajat

Heini Kinnunen

Heini Kinnunen, FT, on feministisestä demokratiateoriasta väitellyt tutkija, joka työskentelee tutkijatohtorina Turun yliopistossa sosiologian oppiaineessa.

Emma Lamberg

Emma Lamberg, VTT, työskentelee tutkijatohtorina Turun yliopiston sosiologian oppiaineessa.

Inna Perheentupa

Inna Perheentupa, VTT, on poliittiseen sosiologiaan ja feministiseen tutkimukseen erikoistunut tutkijatohtori Turun yliopistosta.

Hanna Ylöstalo

Hanna Ylöstalo, YTT, dosentti, on sosiologian yliopistonlehtori Turun yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top