Kirjat

Jukka Laajarinne & Mari Luoma

Hämmästyttävä härveli

Tarina energiasta

Hämmmästyttävä härveli -kansikuva

Kustantajan hinta

27,00 

Jukka Laajarinne & Mari Luoma

Hämmästyttävä härveli

Tarina energiasta

Kun Kekomielen ötökät heräävät talvihorroksesta, pesän yläpuolella roikkuu suuri siivekäs härveli. Mikä ihme se on, ja miten se on päätynyt kotipuuhun? Hämmästyttävän härvelin hulvaton tarina tutustuttaa lapset energiaan. Se kannustaa pohtimaan ja kokeilemaan, miten energia ilmenee ja mihin sitä tarvitaan. Teos on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.

Kirjan tiedot

2023
ISBN 9789523452091
Sidottu
48 sivua, värikuvitettu
KL L50, L85.22
Kannen kuva: Mari Luoma
Kannen suunnittelu: Maria Manner

”Meidän on saatava se alas!”

Kun Kekomielen ötökät heräävät talvihorroksesta, pesän yläpuolella roikkuu suuri siivekäs härveli. Mikä ihme se on, ja miten se on päätynyt kotipuuhun? Ja kuinka vekottimen ikinä saa siirrettyä ilman, että se putoaa ja murskaa pesän tuusan nuuskaksi?

Riikkinen, sen toverit Tarmo ja Puhti sekä mittarimato Oukka pääsevät matkalle kaupunkiin etsimään tykötarpeita kiireelliseen pelastusoperaatioon. Reissussa koetaan vauhdin hurmaa ja vaarallisia tilanteita sekä hämmästellään monenmoisten härveleiden toimintaa. Mutta sitten yllättää nälkä – loppuuko virta pelastajiltakin?

Hämmästyttävän härvelin hulvaton tarina tutustuttaa lukijan energiaan. Se kannustaa pohtimaan ja kokeilemaan, miten energia ilmenee ja mihin sitä tarvitaan. Mistä energiaa voisi säästää ilman, että elämä muuttuu huonommaksi? Teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun sarjan neljäs, itsenäinen osa. Se on suunnattu erityisesti 6–9-vuotiaille.

Kirjoittajat / toimittajat

Jukka Laajarinne

Jukka Laajarinne on kirjailija ja työskennellyt myös matemaattisten aineiden ja filosofian opettajana. Hän on saanut vuoden 2022 Tietopöllö-palkinnon lastenkirjoistaan, ja hänen teoksensa Madonluvut (2003) ja Isä vaihtaa vapaalle (2013) ovat olleet lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaina.

Mari Luoma

Mari Luoma on kuvittaja ja sarjakuvantekijä, jonka kädenjälki näkyy useissa lastenkirjoissa. Kuva: Kieran Sheehan

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top