Kirjat

Anu Hopia & Erik Fooladi

Hyppysellinen tiedettä

Valeomenapiirakka ja muita kokeiluja keittiössä

Hyppysellinen tiedettä

Anu Hopia & Erik Fooladi

Hyppysellinen tiedettä

Valeomenapiirakka ja muita kokeiluja keittiössä

Hyppysellinen tiedettä rohkaisee suhtautumaan kokkaamiseen uteliaasti ja testailemaan keittiössä uusia asioita. Kirjassa ruokaa rakastavat tutkijat sukeltavat ruoanlaiton kemiaan, purkavat myyttejä ja etsivät parhaita reseptejä.

Miksi peruna ei kypsy? Huomaako kukaan, jos omenapiirakassa ei ole yhtään oikeaa omenaa? Voiko makua mitata?
Ruoka on vahvasti sidoksissa kulttuuriin, perinteisiin, historiaan ja tunteisiin – tutut ruoat lohduttavat ja perinneresepteihin turvaudutaan kysymättä, miksi juuri ne toimivat. Ruoka herättää myös intohimoja. Kuka tahansa ei saa esiintyä asiantuntijana, kun puhutaan ruoasta. Ruoanlaittoon liittyy runsaasti myyttejä: lihan täytyy olla huoneenlämpöistä ennen paistamista ja juuri uunista taiteiltu kakku lässähtää, jos sen täräyttää vahingossa pöydän kulmaan. Oletko kokeillut?

Hyppysellinen tiedettä rohkaisee suhtautumaan kokkaamiseen uteliaasti ja testailemaan keittiössä uusia asioita. Kirjassa ruokaa rakastavat tutkijat sukeltavat ruoanlaiton kemiaan, purkavat myyttejä ja etsivät parhaita reseptejä.

Ruoka on enemmän kuin molekyyliensä summa. Tieteellinen ajattelu ja testaaminen eivät pilaa nautintoa vaan päinvastoin saavat arvostamaan omia ja muiden keitoksia entistä enemmän.

Kirjoittajat / toimittajat

Erik Fooladi

Erik Fooladi on kemiasta väitellyt tohtori. Tällä hetkellä hän työskentelee Voldan ammattikorkeakoulussa Norjassa. Kuva Ann Karene Rasmussen

Anu Hopia

Anu Hopia, ETT, toimii elintarvikekehityksen professorina Turun yliopistossa. Anua kiinnostaa ruoan ja juoman elämyksellisyys molekyylitasoa myöten. Kuva Andi Balough

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top