Kirjat

Jarno Hietalahti

Ihmisyyden ytimessä

Filosofisen humanismin idea

Ihmisyyden ytimessä

Kustantajan hinta

36,00 

Jarno Hietalahti

Ihmisyyden ytimessä

Filosofisen humanismin idea

Ihmisyyden ytimessä on filosofinen puolustusja ylistyspuhe humanismille. Se kuvaa, millaista on ihmismyönteinen, epäitsekäs ja elämää kunnioittava filosofinen asennoituminen, joka pohjautuu perusteltuun tietoteoreettis-metafyysis-eettiseen kantaan.

Kirjan tiedot

ISBN 9789523451858
Nidottu
326 sivua
KL 11
Kansi: Heikki Rönkkö

Miksi ihmisyyden pohtiminen on äärimmäisen tärkeää aikana, jota leimaavat ilmastonmuutos, kulkutaudit ja autoritaarisuuden nousu niin Euroopassa kuin muuallakin maailmassa? Millaisia filosofisia haasteita humanismille asettavat antihumanismi, posthumanismi, transhumanismi ja feministiset humanismin kriitikot?

Ihmisyyden ytimessä on filosofinen puolustus- ja ylistyspuhe humanismille. Se kuvaa, millaista on ihmismyönteinen, epäitsekäs ja elämää kunnioittava filosofinen asennoituminen, joka pohjautuu perusteltuun tietoteoreettis-metafyysis-eettiseen kantaan.

Ihmisyys on syvimmältä olemukseltaan paradoksi, ja humanismi on eettinen prosessi, joka kehittyy ihmisyyden mukana. Teos tarkastelee humanismia ja ihmisyyttä laajasti eri näkökulmista: esille tulevat niin huumorin yhteys humanismiin kuin vapauden, kauhun ja kuoleman filosofia.

Kirjoittajat / toimittajat

Jarno Hietalahti

Jarno Hietalahti on tutkijatohtori Jyväskylän yliopistossa. Kuva: Joonas Pennanen

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top