Kirjat

Satu Lidman

Kaikkien oikeus liikkua

Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria

Kaikkien oikeus liikkua -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Satu Lidman

Kaikkien oikeus liikkua

Kohti sukupuoli- ja kehotietoista liikuntakulttuuria

Miksi liikunta herättää niin monen muistoissa ahdistusta, jopa häpeää? Kaikkien oikeus liikkua luotaa suomalaista liikuntakulttuuria 1900-luvun alkupuolen kansallisen tervehenkisyyden ajasta yksilökeskeisempään nykyhetkeen ja etsii vastauksia liikkumattomuuden ongelmaan.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2024

ISBN 9789523452596
Nidottu
Noin 300 sivua, kuvitettu
KL 79, 30, 92.7
Kansi: Emmi Kyytsönen

Ihminen on tarkoitettu liikkumaan. Keho palkitsee fyysisestä rasituksesta mielihyvähormoneilla, energisyydellä ja rentoutumisella. Miksi liikunta herättää silti niin monen muistoissa ahdistusta, jopa häpeää?

Kaikkien oikeus liikkua luotaa suomalaista liikuntakulttuuria 1900-luvun alkupuolen kansallisen tervehenkisyyden ajasta yksilökeskeisempään nykyhetkeen ja etsii vastauksia liikkumattomuuden ongelmaan. Henkilökohtaisten ja koskettavien tarinoiden kautta selviää, kuinka esimerkiksi liikuntatuntien arvostelevat katseet ovat tukahduttaneet liikkumisen ilon ja toisaalta yksikin rohkaiseva aikuinen on voinut valaa uskoa oman kehon kykyihin.

Teos nostaa esille, miten haitallisia liikuntaharrastusten kannalta ovat erityisesti sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin, kehon piirteisiin ja vammaisuuteen liittyvät syrjivät asenteet ja puheet. Kirja kannustaa kansalaisia, päättäjiä ja liikunta-alan ammattilaisia pohtimaan yhdessä, kuinka liikkuminen ja liikunnan ilo mahdollistuisivat kaikissa väestöryhmissä ikään, taustaan ja kuntotasoon katsomatta.

Kirjoittajat / toimittajat

Satu Lidman

Satu Lidman, FT, dosentti, on Vuoden turvateko 2019 -palkittu historioitsija ja tietokirjailija, jonka tutkimusteemat painottuvat väkivaltaan, rikollisuuteen, sukupuoleen ja ihmisoikeuksiin. Kuva: Mikko Palonkorpi

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top