Kirjat

Inkeri Rissanen

Kohti yhdenvertaista koulua

Johdatus kulttuurienväliseen kasvatukseen ja muovautuvuuden pedagogiikkaan

Kohti yhdenvertaista koulua -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Inkeri Rissanen

Kohti yhdenvertaista koulua

Johdatus kulttuurienväliseen kasvatukseen ja muovautuvuuden pedagogiikkaan

Kohti yhdenvertaista koulua johdattaa kulttuurienvälisen kasvatuksen historiaan ja perusteisiin sekä muovautuvuuden pedagogiikkaan. Tutkimusperustaisten näkökulmien avulla valotetaan, millaiset tekijät vaikuttavat oppilaiden mahdollisuuksiin ja hyvinvointiin kulttuurisesti moninaisessa koulussa.

Kirjan tiedot

2024
ISBN 9789523452640
Nidottu
285 sivua
KL 38.5, 32.2
Kansi: Jussi Jääskeläinen

Mikä ylläpitää eriarvoisuutta koulussa? Mikä on opettajien ajattelun ja toiminnan merkitys? Mitä muovautuvuusajattelu on, ja miten sitä voidaan kehittää?

Uskomukset ihmisten ja kulttuurien muovautuvuudesta vaikuttavat voimakkaasti siihen, millaisia tulkintoja teemme itsestämme, toisista ihmisistä ja maailmasta. Vahvistamalla opettajien ja oppilaiden muovautuvuusajattelua voidaan lisätä yhdenvertaisuutta niin kouluissa kuin yhteiskunnassa laajemmin.

Kohti yhdenvertaista koulua johdattaa kulttuurienvälisen kasvatuksen historiaan ja perusteisiin sekä muovautuvuuden pedagogiikkaan. Tutkimusperustaisten näkökulmien avulla valotetaan, millaiset tekijät vaikuttavat oppilaiden mahdollisuuksiin ja hyvinvointiin kulttuurisesti moninaisessa koulussa. Tämä kulttuurienvälisen kasvatuksen perusteos tarjoaa lukijalle myös konkreettisia harjoituksia, joita voivat hyödyntää sekä opettajat että opettajankouluttajat.

Kirjoittajat / toimittajat

Inkeri Rissanen

Inkeri Rissanen, TT, KM, dosentti, tutkijatohtori (Suomen Akatemia), Tampereen yliopisto

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top