Kirjat

Inkeri Rissanen

Kohti yhdenvertaista koulua

Johdatus kulttuurienväliseen kasvatukseen ja muovautuvuuden pedagogiikkaan

Kohti yhdenvertaista koulua -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Inkeri Rissanen

Kohti yhdenvertaista koulua

Johdatus kulttuurienväliseen kasvatukseen ja muovautuvuuden pedagogiikkaan

Kohti yhdenvertaista koulua johdattaa kulttuurienvälisen kasvatuksen historiaan ja perusteisiin sekä esittelee muovautuvuuden pedagogiikkaa. Se tarjoaa runsaasti tutkimustietoa psykologisista ja sosiaalipsykologisista tekijöistä, jotka vaikuttavat oppilaiden erilaisiin mahdollisuuksiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 3/2024

ISBN 9789523452640
Nidottu
Noin 250 sivua
KL 38.5, 32.2
Kansi: Jussi Jääskeläinen

Ajatukset ihmisten ja kulttuurien muovautuvuudesta vaikuttavat voimakkaasti siihen, millaisia tulkintoja teemme itsestämme, toisista ihmisistä ja maailmasta. Vahvistamalla opettajien ja oppilaiden muovautuvuusajattelun taitoja voidaan lisätä yhdenvertaisuutta niin kouluissa kuin yhteiskunnassa laajemmin.

Kohti yhdenvertaista koulua johdattaa kulttuurienvälisen kasvatuksen historiaan ja perusteisiin sekä esittelee muovautuvuuden pedagogiikkaa. Se tarjoaa runsaasti tutkimustietoa psykologisista ja sosiaalipsykologisista tekijöistä, jotka vaikuttavat oppilaiden erilaisiin mahdollisuuksiin. Mikä ylläpitää eriarvoisuutta koulussa? Mikä on opettajien ajattelun ja toiminnan merkitys? Entä miten opettajat voivat kehittää valmiuksiaan edistää oikeudenmukaisuutta ja yhdenvertaisuutta?

Kohti yhdenvertaista koulua on perusteos kulttuurienväliseen kasvatukseen. Se tarjoaa uusia tutkimusperustaisia näkökulmia sekä konkreettisia harjoituksia opettajankoulutukseen ja kouluihin.

Kirjoittajat / toimittajat

Inkeri Rissanen

Inkeri Rissanen, TT, KM, dosentti, tutkijatohtori (Suomen Akatemia), Tampereen yliopisto

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top