Kirjat

Sonja Kosunen, Sara Juvonen, Heidi Huilla & Marja Peltola (toim.)

Koulu ja eriarvoisuus

Koulu ja eriarvoisuus -kansi

Kustantajan hinta

34,00 

Sonja Kosunen, Sara Juvonen, Heidi Huilla & Marja Peltola (toim.)

Koulu ja eriarvoisuus

Julkisessa keskustelussa koulujen ja kaupunginosien eriytymisestä on puhuttu jo pitkään. Eriytyminen on kuitenkin monimutkainen ilmiö, jota täytyy tarkastella koulukohtaisesti ja nuorten arjessa. Silti keskusteluissa sivuutetaan usein itse nuorten sekä koulujen henkilöstön omat kokemukset. Koulu ja eriarvoisuus tarkastelee sitä, mitä eriytyminen tarkoittaa suomalaiskaupungeissa ja mikä on sen suhde eriarvoisuuteen.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2024

ISBN 9789523452541
Nidottu
Noin 280 sivua
KL 38.5, 32.2
Kansi: Emmi Kyytsönen

Julkisessa keskustelussa koulujen ja kaupunginosien eriytymisestä on puhuttu jo pitkään. Eriytyminen on kuitenkin monimutkainen ilmiö, jota täytyy tarkastella koulukohtaisesti ja nuorten arjessa. Silti keskusteluissa sivuutetaan usein itse nuorten sekä koulujen henkilöstön omat kokemukset.

Koulu ja eriarvoisuus tarkastelee sitä, mitä eriytyminen tarkoittaa suomalaiskaupungeissa ja mikä on sen suhde eriarvoisuuteen. Teos selvittää, millaista on arki huono‐osaisten alueiden kaupunkikouluissa ja miten erilaiset eriarvoisuuden muodot näkyvät ja tuntuvat myös nuorten vapaa-ajalla. Kuinka paljon huono‐osaisten alueiden kouluissa ilmenee vaikeuksia tukea oppilaiden hyvinvointia ja opiskelua? Entä miten henkilökunnan jaksamisvaikeuksiin ja vaihtuvuuteen on pyritty vastaamaan?

Teos haastaa pohtimaan, mitä kouluissa voitaisiin tehdä eriarvoisuuden vähentämiseksi tai ovatko julkisen keskustelun tuottamat mielikuvat aina edes todenmukaisia. Se soveltuu laajasti erilaisiin kasvatus- ja yhteiskuntatieteellisen alan opintoihin sekä aiheesta yleisesti kiinnostuneille.

Kirjoittajat / toimittajat

Heidi Huilla

Heidi Huilla, FT, on tutkijatohtori Itä-Suomen yliopistossa.

Sara Juvonen

Sara Juvonen, KM (kasvatussosiologia), on väitöskirjatutkija Helsingin yliopistossa ja projektitutkija Itä-Suomen yliopistossa.

Sonja Kosunen

Sonja Kosunen, FT, dosentti, on yleisen kasvatustieteen professori Itä-Suomen yliopistossa.

Marja Peltola

Marja Peltola, VTT, dosentti, on sukupuolentutkimuksen yliopistonlehtori Tampereen yliopistossa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top