Kirjat

Kati Kallinen & Henna Pirskanen

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu

Kustantajan hinta

36,00 

Kati Kallinen & Henna Pirskanen

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu

Lapset ja nuoret ovat oman elämänsä asiantuntijoita, ja heidän haastattelemisensa voi olla väylä ainutlaatuiseen tietoon useilla tieteenaloilla. Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu tukee, kannustaa ja rohkaisee niin aloittelevia kuin kokeneitakin tutkijoita lähestymään lapsia ja nuoria haastateltavina. Se tarjoaa sekä käytännöllisiä ohjeita että teoreettisempia näkökulmia aiheeseen.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451575
Nidottu
269 sivua
KL 30.01
Kansi: Hanna Lahti

Lapset ja nuoret ovat oman elämänsä asiantuntijoita, ja heidän haastattelemisensa voi olla väylä ainutlaatuiseen tietoon useilla tieteenaloilla.

Lasten ja nuorten tutkimushaastattelu tukee, kannustaa ja rohkaisee niin aloittelevia kuin kokeneitakin tutkijoita lähestymään lapsia ja nuoria haastateltavina. Se tarjoaa sekä käytännöllisiä ohjeita että teoreettisempia näkökulmia aiheeseen.

Esillä ovat muun muassa visuaaliset ja osallistavat menetelmät, tutkimuseettiset kysymykset sekä erityisesti sensitiivisyys lapsia ja nuoria haastateltaessa. Teoksen elävät ja ajankohtaiset tutkimusesimerkit tavoittavat erilaisia näkökulmia eri-ikäisten lasten ja nuorten elämään.

Teosta voi hyödyntää laajasti yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa niin yhteiskuntatieteissä, terveystieteissä, kasvatus- ja varhaiskasvatuksessa, lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa, psykologiassa, erityispedagogiikassa kuin kulttuurintutkimuksessa. Se on myös oiva apu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Kirjoittajat / toimittajat

Kati Kallinen

Kati Kallinen, YTT, on yhteiskuntatieteiden tohtori ja toimii yliopistonlehtorina sosiaalityön oppiaineessa Itä-Suomen yliopistossa.

Henna Pirskanen

Henna Pirskanen, YTT, dosentti, on sosiaalityön apulaisprofessori Lapin yliopistossa. Kuva: Martti Minkkinen, Jyväskylän yliopisto

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top