Kirjat

Katriina Ranne (toim. & suom.)

Maapallo puun latvassa

Afrikkalaisia kirjoituksia

Maapallo puun latvassa -kansi

Kustantajan hinta

32,00 

Katriina Ranne (toim. & suom.)

Maapallo puun latvassa

Afrikkalaisia kirjoituksia

Maapallo puun latvassa tarjoilee monipuolisen valikoiman afrikkalaista kirjallisuutta luomismyyteistä runouteen ja nykyproosaan.  Kirja perustuu Yle Radio 1:n ohjelmasarjaan Afrikkalaisia kirjoituksia.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2024

ISBN 9789523452626
Sidottu
Noin 250 sivua
KL 11, 29.9, 80.2
Kansi: maalaus Ronex Ahimbisibwe, suunnittelu Pekka Krankka

Miten maailma luotiin maitopisarasta? Mikä sai Kuun kyyneliin, ja kuka puhkoi tähdet taivaaseen? Entä mitä tapahtui naiselle, joka taikavoimiensa turvin matkasi maailman ääriin muuttaakseen kohtalonsa?

Maapallo puun latvassa tarjoilee monipuolisen valikoiman afrikkalaista kirjallisuutta luomismyyteistä runouteen ja nykyproosaan. Mukana on myös alkujaan suullista kirjallisuutta, kuten myytit ja kongolainen Mwindo-eepos. Taustoittavat johdantotekstit opastavat lukijaa niin eepoksen hykerryttäviin seikkailuihin kuin filosofisen ja uskonnollisen runouden teemoihinkin.

Kirjan tekstit lähestyvät monesta eri näkökulmasta ihmisenä olemisen perimmäisiä kysymyksiä. Niitä yhdistävät inhimillisten tunteiden kirjo, huumori ja syvällinen pohdinta. Mitä on hyvä elämä, ja kuinka kohdata kuolema? Miten tulisi suhtautua muihin ihmisiin ja eläimiin?

Kirja perustuu Yle Radio 1:n ohjelmasarjaan Afrikkalaisia kirjoituksia.

Kirjoittajat / toimittajat

Katriina Ranne

Katriina Ranne, FT, on kirjailija. Hän on väitellyt swahilirunoudesta ja opettanut swahilikirjallisuutta Helsingin ja Lontoon yliopistoissa.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top