Kirjat

Ilona Suojanen

Onnellisuuspaineen alla

Kun onnesta tuli pakko

9789523451193

Kustantajan hinta

29,00 

Ilona Suojanen

Onnellisuuspaineen alla

Kun onnesta tuli pakko

Onnellisuuspaineen alla kertoo ihmisten arjessaan kokemista onnen vaatimuksista ja auttaa ymmärtämään, mistä ne kumpuavat.  Vaikka teos kohdistaa kriittisen katseen pakko-onneen, se on myös lempeällä otteella kirjoitettu tutkielma onnellisuudesta hyvänä ja elämään voimaa tuovana asiana.

Koen painetta rakentaa onnellista henkilöbrändiä.” – Julia

Onnellisuudesta on tullut menestyksen mitta. Onnelliset ihmiset nähdään parempina työntekijöinä, kansalaisina ja kanssaihmisinä. Kun kasvoille nostaa onnellisuusnaamion ja julkaisee vain auvoisia päivityksiä, voi ainakin synnyttää vaikutelman menestyksestä.

Onnellisuuspaineen alla kertoo ihmisten arjessaan kokemista onnen vaatimuksista ja auttaa ymmärtämään, mistä ne kumpuavat. Teos kyseenalaistaa ajatuksen, että jokainen on oman onnensa seppä. Vastuu onnellisuudesta ei ole pelkästään yksilöllä vaan myös yhteisöillä ja yhteiskunnalla. Esimerkiksi työpaikoilla voidaan helpottaa paineita ja tukea ihmisten aitoa onnellisuutta – antamalla mahdollisuus olla oma itsensä.

Vaikka teos kohdistaa kriittisen katseen pakko-onneen, se on myös lempeällä otteella kirjoitettu tutkielma onnellisuudesta hyvänä ja elämään voimaa tuovana asiana. Omista kokemuksistaan ja onnenhetkistään kertovat tekijä itse sekä hänen haastattelemansa ihmiset niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Kirjoittajat / toimittajat

Ilona Suojanen

Ilona Suojanen, FT, teki väitöskirjansa onnellisuudesta Edinburghin yliopistossa ja tutki turvallisuutta Rotterdamin Erasmus-yliopistossa. Kuva: Edgar Rodríguez-Dorans.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top