Kirjat

Raili Gothóni & Ulla Siirto (toim.)

Pakolaisuudesta kotiin

Pakolaisuudesta kotiin

Kustantajan hinta

34,00 

Raili Gothóni & Ulla Siirto (toim.)

Pakolaisuudesta kotiin

Pakolaisuudesta kotiin kokoaa yhteen pakolaisuuskysymyksen eri näkökulmia. Siinä perehdytään pakolaisuuden vaiheisiin syntyprosessista aina paikan löytymiseen uudesta kotimaasta. Erityishuomio kiinnittyy kotouttamiseen: sen onnistuminen hyödyttää sekä ihmistä itseään että vastaanottavaa maata.

Maailman kriisialueiden jatkuva sotatila on pakottanut miljoonat ihmiset pakenemaan kodeistaan kohti turvallisempia oloja. Samaan aikaan vastaanottavia maita piinaavat talousongelmat ja työttömyys sekä lisääntyvien terrori-iskujen pelko.

Pakolaisuuteen liittyy hyvin monimutkaisia taloudellisia, kulttuurisia ja poliittisia kysymyksiä. Asiasta joudutaan muodostamaan näkemyksiä hajanaisten tietojen pohjalta niin yhteiskunnallisella tasolla kuin yksittäisten ihmisten keskuudessakin. Tiedon puute on omiaan ruokkimaan ennakkoluuloja, väärinkäsityksiä ja vihapuhetta.

Pakolaisuudesta kotiin kokoaa yhteen pakolaisuuskysymyksen eri näkökulmia. Siinä perehdytään pakolaisuuden vaiheisiin syntyprosessista aina paikan löytymiseen uudesta kotimaasta. Erityishuomio kiinnittyy kotouttamiseen: sen onnistuminen hyödyttää sekä ihmistä itseään että vastaanottavaa maata.

Teoksessa äänen saavat paitsi auttajat myös pakolaiset itse tarinoidensa kautta. Se toimii käsikirjana pakolaisten parissa toimiville työntekijöille ja järjestöille mutta antaa ajattelemisen aiheita jokaiselle yhteiskunnan muutosvoimista kiinnostuneelle kansalaiselle. Kirjoittajat ovat tutkijoita ja käytännön pakolaistyön ammattilaisia, ja teos soveltuu hyvin myös oppikirjaksi.

Kirjoittajat / toimittajat

Raili Gothóni

Raili Gothóni, TT, on TKI-yliopettaja Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja Helsingin yliopiston dosentti. Hänen tutkimustieteenalansa ovat diakonia ja uskontotiede. Erityiskiinnostuksen kohteina ovat uskontolukutaitoon ja dialogisuuteen liittyvät kysymykset.

Ulla Siirto

Ulla Siirto, VTT, on yliopettaja Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Hänen opetuksensa vastuualueita ovat monikulttuurisuus, moninaisuus, turvapaikanhakijoiden vastaanottotyö ja uskontolukutaito. Asiantuntemusta hänellä on kertynyt ruohonjuuritason työstä pakolaisten ja maahanmuuttajien parissa.

Muut kirjoittajat

Sari Hammar, FT, on projektipäällikkö Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja tutkijatohtori Tampereen yliopistossa.

Saana Hansen, MA, työskentelee tohtorikoulutettavana filosofian ja yhteiskuntatieteiden laitoksella Jyväskylän yliopistossa.

Jari Hietaranta, FL, toimii Turun ammattikorkeakoulussa TKI-toiminnan erityisasiantuntijana.

Hanna Holm, VTM, työskentelee SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piirin pakolais- ja monikulttuurisuustyön suunnittelijana.

Kaisa Honkala, VTM, on koordinoinut Kirkon Ulkomaanavun kansainvälistä vapaaehtoistyötä ja kulttuuriorientaatiokoulutuksia. Hän on toiminut pakolaiskysymysten parissa myös Syyriassa ja Palestiinassa.

Marja Katisko, VTT, työskentelee tutkijana Diakonia-ammattikorkeakoulussa.

Eija-Riitta Kinnunen, VTM, TM, toimii kehittämisryhmän vastaavana Diakonia-ammattikorkeakoulussa.

Marja-Liisa Laihia, VTM, on maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvien kysymysten asiantuntija ja kouluttaja Kirkkohallituksessa.

Marjo Mäkelä, MSc, on yhteiskuntatieteilijä, kätilö ja sairaanhoitaja. Hän on työskennellyt pitkään maahanmuuton ja siviilikriisinhallinnan asiantuntijana erityisesti kansainvälistä suojelua koskevien kysymysten parissa Maahanmuuttovirastossa sekä YK:n ja EU:n virkamiehenä.

Pauliina Parhiala, FM, on kansainvälisen ACT Alliancen johtaja Genevessä.

Sylvia Raulo, TM, HuK, toimii Kirkon Ulkomaanavussa itäisen ja eteläisen Afrikan alueen edustajana.

Laura Tarvainen, OTM, valmistelee Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnassa väitöskirjaa pakolaisoikeudesta.

Pekka Tuomola, Laill. lääk., psykoterapeutti, toimii Luona Oy:n lääketieteellisenä johtajana. Hän vastaa muun muassa turvapaikanhakijoiden terveydenhuollosta.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top