Kirjat

Immanuel Kant

Puhtaan järjen kritiikki

Puhtaan järjen kritiikki

Kustantajan hinta

43,00 

Immanuel Kant

Puhtaan järjen kritiikki

Puhtaan järjen kritiikki on saksalaisen filosofin Immanuel Kantin (1724–1804) pääteos ja luultavasti koko länsimaisen filosofian kuuluisin teos. Kant halusi rakentaa siltaa rationalismin ja empirismin välille ja vastusti jyrkkää kokemusajattelua.

Kirjan tiedot

2013
ISBN 9789524951692
Suomentaneet Markus Nikkarla ja Kreeta Ranki, työryhmän johtaja Olli Koistinen
Alkuteos: Kritik der reinen Vernunft (1781/1787)
Sidottu
599 sivua
KL 11.3

Puhtaan järjen kritiikki on saksalaisen filosofin Immanuel Kantin (1724–1804) pääteos ja luultavasti koko länsimaisen filosofian kuuluisin teos. Kant halusi rakentaa siltaa rationalismin ja empirismin välille ja vastusti jyrkkää kokemusajattelua. Teos pyrkii vastaamaan perustaviin tietoteoreettisiin kysymyksiin ”mitä tiedämme” ja ”kuinka tiedämme sen”.

Puhtaan järjen kritiikki koostuu johdannosta ja kahdesta kirjasta. Johdannossa Kant käsittelee ”puhtaan” ja empiirisen eli kokemusperäisen tiedon eroja, analyyttisten ja synteettisten arvostelmien eroja, apriorisen tiedon mahdollisuuksia ja ”puhtaan järjen” ongelmaa yleensä. Ensimmäinen kirja käsittelee Kantin niin sanotun transsendentaalisen idealismin perusosasia ja toinen sen menetelmiä.

Kirjoittajat / toimittajat

Immanuel Kant

Immanuel Kant (1724–1804) oli vaikutusvaltainen saksalainen filosofi, jonka työt toivat lähemmäksi toisiaan aikakauden rationalistisia ja empiristisiä koulukuntia.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top