Kirjat

Liisa Haarla & Jarmo Elovaara

Sähköverkot II

Verkon suunnittelu, järjestelmät ja laitteet

Sähköverkot II

Kustantajan hinta

39,00 

Liisa Haarla & Jarmo Elovaara

Sähköverkot II

Verkon suunnittelu, järjestelmät ja laitteet

Ympäri maailmaa sijaitsevat, toisiinsa linkitetyt sähkövoimajärjestelmät ovat yhdessä suurin ihmisen luoma rakennelma. Nämä järjestelmät ovat myös nykyisen yhteiskuntamme tärkein infrastruktuuri.

Kirjan tiedot

2011
Otatieto-sarja
ISBN 9789516723634
Nidottu
552 sivua
KL: 62.6, K

Ympäri maailmaa sijaitsevat, toisiinsa linkitetyt sähkövoimajärjestelmät ovat yhdessä suurin ihmisen luoma rakennelma. Nämä järjestelmät ovat myös nykyisen yhteiskuntamme tärkein infrastruktuuri. Sähkön saamiseksi voimaloista tuotantolaitosten ja kuluttajien käyttöön tarvitaan kuitenkin siirto-, alue- ja jakeluverkkoja, ja näiden tärkeiden rakenteiden toimintaan Sähköverkot I (Järjestelmätekniikka) ja Sähköverkot II (Johdot ja asemat) pureutuvat.

Teokset esittelevät suurjännitejohdot sekä sähköasemat ja niihin sisältyvät erilaiset laitteet. Teknisten asioiden lisäksi käsitellään taloudellisia ja ympäristökysymyksiä. Ensimmäisessä osassa Järjestelmätekniikka ja sähköverkon laskenta keskitytään verkkoon järjestelmänä ja toisessa osassa Verkon suunnittelu, järjestelmät ja laitteet tarkastellaan sähköverkkojen erilaisia laitteita ja osajärjestelmiä. Alan opiskelijoille ja insinööreille teospari onkin välttämätön tietopaketti.

Fingrid Oyj on tukenut kirjojen julkaisemista. Teokset on julkaistu Otatieto-sarjassa.

Kirjoittajat / toimittajat

Jarmo Elovaara

Jarmo Elovaara, professori, diplomi-insinööri, toimii johtavana asiantuntijana Suomen kantaverkosta vastaavassa Fingrid Oyj:ssä.

Liisa Haarla

Liisa Haarla, tekniikan tohtori, toimii sähkönsiirto­järjestelmien professorina Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulussa.

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top