Kirjat

Leena Vähäkylä

Sairastunut mieli

Kuinka sen kanssa voi elää ja selviytyä

Sairastunut mieli

Kustantajan hinta

32,00 

Leena Vähäkylä

Sairastunut mieli

Kuinka sen kanssa voi elää ja selviytyä

Suuri osa psyykkisistä sairauksista paranee. Masennuksen saanut ei välttämättä sairastu uudelleen, ahdistus voi loppua, kun aiheuttajasta päästään eroon, ja syömishäiriöstä voi parantua oikealla hoidolla. Sairastunut mieli kuvaa yleisimpiä psyykkisiä sairauksia, niiden aiheuttajia, oireita ja hoitokeinoja.

Kirjan tiedot

2021 ISBN 9789523451469 Nidottu 296 sivua KL 59.561

Suuri osa psyykkisistä sairauksista paranee. Masennuksen saanut ei välttämättä sairastu uudelleen, ahdistus voi loppua, kun aiheuttajasta päästään eroon, ja syömishäiriöstä voi parantua oikealla hoidolla. Vakavimmissa sairauksissa oireet valitettavasti yleensä uusiutuvat, ja pahimmillaan lääkkeetkin vain pahentavat oireita. Miksi mieli sitten sairastuu, ja mitä mielen terveyden vaalimiseksi voidaan tehdä?

Sairastunut mieli kuvaa yleisimpiä psyykkisiä sairauksia, niiden aiheuttajia, oireita ja hoitokeinoja. Se nostaa esiin ongelmia, joiden kanssa sairastuneet joutuvat kamppailemaan. Hyvää hoitoa voi edelleen olla hankala saada, ja sairauteen liittyy vaikeiden oireiden lisäksi usein häpeää.

Teoksessa ääneen pääsevät sairastuneet ja heidän omaisensa. Haastatteluissa kuntoutujat kertovat sairautensa syistä, saamastaan hoidosta ja elämästään oireiden kanssa. Omaiset kuvaavat sairauden sävyttämää arkea, huolta ja syyllisyyttä, toivoa ja rakkautta.

Kirjoittajat / toimittajat

Leena Vähäkylä

Leena Vähäkylä, YM, on psyykkisiin sairauksiin perehtynyt tietokirjailija. Hän on myös Suomen Akatemian tiedottaja ja Tutkitusti-kirjasarjan päätoimittaja. Kuva: Sanna Lövgren

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top