Kirjat

Jussi S. Heinonen & Elina Lehtonen

Suomen muinaiset tulivuoret

Kallioidemme salaisuuksia

Suomen muinaiset tulivuoret -kansi

Kustantajan hinta

36,00 

Jussi S. Heinonen & Elina Lehtonen

Suomen muinaiset tulivuoret

Kallioidemme salaisuuksia

Suomen muinaiset tulivuoret vie lukijan ennennäkemättömälle retkelle eri puolille maata ihmettelemään tulivuorenpurkauksia, jääkausia ja muita geologisia tapahtumia sekä kiviaineksessa nykyään piileskelevää elämää.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2024

ISBN 9789523452527
Sidottu
Noin 300 sivua, kuvitettu
KL 55.2
Kansi: Jukka Aalto

Kainuun metsistä löytyy todisteita laavavirroista, jotka olivat niin kuumia, että ne hohtivat valkoisina ja virtasivat kuin kosket. Noin 600 miljoonaa vuotta sitten nopeasti etenevät tulivuorenpurkaukset sylkivät timantteja nykyisen Pohjois-Savon alueella. Kainuu? Pohjois-Savo? Timantteja! Puhutaanko nyt todella Suomesta?

Laavavirrat ovat aikaa sitten ehtyneet, ja rantakalliot sekä tuttujen metsien jyrkänteet seisovat hiljaisina. Silti kotoisesta kallioperästämme ovat yhä luettavissa maapallon historian monet käänteet. Jos osaa katsoa, voi nähdä merkkejä tapahtumista jopa miljardien vuosien takaa varhaisilta mantereilta.

Suomen muinaiset tulivuoret vie lukijan ennennäkemättömälle retkelle eri puolille maata ihmettelemään tulivuorenpurkauksia, jääkausia ja muita geologisia tapahtumia sekä kiviaineksessa nykyään piileskelevää elämää. Kirja antaa luonnossa liikkumiseen aivan uudenlaista lumoa, sillä sen avulla voi oppia havainnoimaan muinaisten tulivuoriemme kallioihin jättämiä jälkiä ja ymmärtämään moninaisten geologisten muodostumien syntyä.

Kirjoittajat / toimittajat

Jussi S. Heinonen

Jussi S. Heinonen, FT, on tutkimusjohtaja Åbo Akademissa ja petrologian dosentti Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa ovat keskittyneet epätavallisen laajoihin laavapurkauksiin ja muihin magmaattisiin ilmiöihin.

Elina Lehtonen

Elina Lehtonen, FT, on tutkija ja projektisuunnittelija Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut esimerkiksi Suomen kallioperän kehitystä ja geologian termistöä.

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top