Kirjat

Matti Vuento

Virus, joka pysäytti maailman

Koronapandemian syyt, seuraukset ja opetukset

Virus, joka pysäytti maailman

Kustantajan hinta

32,00 

Matti Vuento

Virus, joka pysäytti maailman

Koronapandemian syyt, seuraukset ja opetukset

Virus, joka pysäytti maailman on tukeva ankkuri kaikille, jotka luovivat koronavirusta koskevassa uutis- ja tietotulvassa. Tämä yleistajuinen, tutkimustietoon pohjaava teos kertoo, millainen virus SARS-Cov-2 on, mitä se aiheuttaa ihmiskehossa ja miten pandemia on tähän saakka edennyt. Se auttaa hahmottamaan, mitä voimme viime vuosien tapahtumista oppia, kun valmistaudumme tuleviin pandemioihin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika 2/2022

ISBN 9789523451766
Nidottu
Noin 220 sivua, kuvitettu
KL 59.13
Kansi: Ville Karppanen

Vuonna 2019 Kiinan Wuhanissa havaittiin uusi koronavirus SARS-Cov-2, josta on sittemmin tullut liiankin tuttu koko maailmalle. Viruksen aiheuttama COVID-19-tauti on tappanut miljoonia sekä saanut lieveilmiöineen aikaan valtavasti inhimillistä kärsimystä ja taloudellisia tappioita. Tiukkatahtinen tutkimustyö on kuitenkin kantanut hedelmää: tunnemme viruksen jo melko hyvin, ja tautia vastaan kehitetyt rokotteet ovat osoittaneet tehonsa.

Virus, joka pysäytti maailman on tukeva ankkuri kaikille, jotka luovivat koronavirusta koskevassa uutis- ja tietotulvassa. Tämä yleistajuinen, tutkimustietoon pohjaava teos kertoo, millainen virus SARS-Cov-2 on, mitä se aiheuttaa ihmiskehossa ja miten pandemia on tähän saakka edennyt. Lisäksi se tarkastelee kriisin erilaisia vaikutuksia Suomessa ja maailmalla sekä sitä, mihin suuntaan tilanne mahdollisesti kehittyy. Teos auttaa hahmottamaan, mitä voimme viime vuosien tapahtumista oppia, kun valmistaudumme tuleviin pandemioihin.

sydan-vihrea

Kirjoittajat / toimittajat

Tutustu kirjan tekijöihin ja heidän teoksiinsa.

Matti Vuento

Matti Vuento, FT, on biokemian emeritusprofessori Jyväskylän yliopistosta sekä oppi- ja tietokirjailija, joka teoksissaan esittelee luonnontieteitä laajalle yleisölle. Kuva: Anneli Vuento
sydan-vihrea

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös