Kirjat

Matti Vuento

Virus, joka pysäytti maailman

Koronapandemian syyt, seuraukset ja opetukset

Virus, joka pysäytti maailman

Kustantajan hinta

32,00 

Matti Vuento

Virus, joka pysäytti maailman

Koronapandemian syyt, seuraukset ja opetukset

Virus, joka pysäytti maailman on tukeva ankkuri kaikille, jotka luovivat koronavirusta koskevassa uutis- ja tietotulvassa. Yleistajuinen, tutkimustietoon pohjaava teos kertoo, millainen virus SARS-CoV-2 on ja mitä se aiheuttaa ihmiskehossa. Se tarkastelee pandemian syntyä ja etenemistä sekä kriisin erilaisia vaikutuksia Suomessa ja maailmalla. Teos auttaa hahmottamaan, mitä voimme viime vuosien tapahtumista oppia, kun valmistaudumme tuleviin pandemioihin.

Kirjan tiedot

2022
ISBN 9789523451766
Nidottu
320 sivua, kuvitettu
KL 59.51
Kansi: Ville Karppanen

Vuonna 2019 Kiinan Wuhanissa havaittiin uusi koronavirus SARS-CoV-2, josta on sittemmin tullut liiankin tuttu koko maailmalle. Viruksen aiheuttama COVID-19-tauti on tappanut miljoonia sekä saanut lieveilmiöineen aikaan valtavasti inhimillistä kärsimystä ja taloudellisia tappioita. Tiukkatahtinen tutkimustyö on kuitenkin kantanut hedelmää: viruksesta tiedetään jo paljon, ja tautia vastaan kehitetyt rokotteet ovat osoittaneet tehonsa.

Virus, joka pysäytti maailman on tukeva ankkuri kaikille, jotka luovivat koronavirusta koskevassa uutis- ja tietotulvassa. Tämä yleistajuinen, tutkimustietoon pohjaava teos kertoo, millainen virus SARS-CoV-2 on ja mitä se aiheuttaa ihmiskehossa. Se tarkastelee pandemian syntyä ja etenemistä sekä kriisin erilaisia vaikutuksia Suomessa ja maailmalla. Teos auttaa hahmottamaan, mitä voimme viime vuosien tapahtumista oppia, kun valmistaudumme tuleviin pandemioihin.

Kirjoittajat / toimittajat

Matti Vuento

Matti Vuento on biotieteiden emeritusprofessori Jyväskylän yliopistossa sekä tietokirjailija, joka avaa tutkimusalansa maailmaa suurelle yleisölle. Kuva: Anneli Vuento

Saatat myös pitää...

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Gaudeamus
Scroll to Top