Turun Kirjamessujen ohjelma

Feature-Yleiskuva_kirjat_pysty

Pitkä odotus päättyy, kun Turun Kirjamessuja vietetään jälleen! Viime vuodesta siirretty tapahtuma kokoaa lukemisen ystävät yhteen perjantaista sunnuntaihin 1.10.-3.10. Turun Messukeskuksessa on luvassa tuttuun tapaan valtavasti mieltä kiehtovia keskusteluja, kauan odotettuja kirjailijakohtaamisia – sekä tietysti upeita kirjoja.

Tapahtumaohjelmassa tarjoamme monipuolisen paketin aiheita historiasta filosofiaan ja ruoka-ja juomakulttuurista ihmisten välisiin väärinymmärryksiin. Katso ohjelmalistaus alta ja tule tekemään notkuvista pöydistä mahtavia löytöjä uutuuksista sekä klassikoista messuhintaan. Löydät valikoimamme Rosebud-kirjakauppaketjun osastolta.

Messujen koko ohjelmaan sekä mm. koronaturvallisuuteen liittyvään tietoon voi tutustua messujen verkkosivuilla.

Nähdään messutunnelmissa Turussa!

Gaudeamuksen ohjelma Turun Kirjamessuilla sekä Ruoka-& viinimessuilla

 

Pe 1.10. klo 12.00
Keskiajan hirviöt (Tieto-lava)

Miikka Tamminen

Kuvastoa keskiajasta on vaikea ajatella ilman kammottavia hirviöitä. Miikka Tamminen kertoo oppineiden teksteissä ja maankiertäjien kertomuksissa esiintyneistä mitä erikoisimmista hirviöistä. Samalla keskustellaan niiden muodostamasta historiallisesta taustasta länsimaisille ennakkoluuloille ja rasismille, mutta myös suvaitsevaisuudelle. Haastattelijana Antti Korhonen.

Pe 1.10. klo 13.30
Kuplivaa kemiaa (Atria-lava, Ruokamessut)

Anu Hopia ja Pekka Lehtonen

Mistä vihreän teen heinäinen maku johtuu? Mitä rypäleiden solukoista vapautettu neste käy läpi matkallaan viiniksi? Kuinka samppanjan kuplat syntyvät? Suosittujen juomien valmistusta ja kiehtovaa kemiaa avataan kahvista kombuchaan. Haastattelijoina Aki Wahlman ja Antti Vahtera.

Pe 1.10. klo 16.35
Väärinymmärryksiä (Kuisti-lava)

Arto Mustajoki

Väärinymmärrykset ovat usein pieniä ja arkisia, mutta joskus niillä on vakavia seurauksia. Teos auttaa tunnistamaan kommunikaation sudenkuoppia ja erhetulkintojen mahdollisuuksia. Huumorilla höystetty teos ammentaa niin tutkimuksesta kuin arkielämän sattumuksistakin. Haastattelijana Antti Korhonen.

 

Su 3.10. klo 10.30
Suomen ruokahistoria (Atria-lava, Ruokamessut)

Ritva Kylli

Alussa oli suolakala, naurishaudikas ja kaali. Sittemmin suomalaiset ovat löytäneet niin spagetin, säilykeananaksen, chilin kuin sushinkin. Suomalaisen ruoan monisatavuotinen historia on täynnä tuttuja ruoka-aineita ja makoisia yllätyksiä. Haastattelijoina Aki Wahlman ja Antti Vahtera.

Su 3.10. klo 15.15
Mengzi – Veljellisyyden tie (Jukola-sali)

Jyrki Kallio

Mengzi oli yksi Kiinan tunnetuimmista ajattelijoista ja Kungfutsen tärkein seuraaja. Megzin filosofiaa avaa suomentaja, sinologi ja tietokirjailija Jyrki Kallio, haastattelijana Antti Korhonen.

 

Turun Kirjamessut 2021

sydan150

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Vieritä ylös