Gaudeamuksen ohjelma Turun kirjamessuilla

Feature-Turunkirjamessut_2023

Ihanat Turun Kirjamessut kokoavat lukemisen ystävät jälleen yhteen perjantaista sunnuntaihin 29.9.–1.10.2023. Turun Messukeskuksessa on luvassa tuttuun tapaan valtavasti kiehtovia keskusteluja, odotettuja kirjailijakohtaamisia – sekä tietysti kirjoja!

Ohjelmamme tarjoaa monipuolisen paketin ajatuksia herättäviä keskusteluja mm. historiasta, ilmastosta ja ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä. Katso ohjelmakalenterimme alta ja tule tekemään mahtavia tietokirjalöytöjä juuri ilmestyneistä uutuuksista sekä lukuisista klassikoista messuhintaan. Löydät kirjavalikoimamme Rosebud-kirjakauppaketjun osastolta.

Messujen koko ohjelmaan sekä muuhun infoon voit tutustua kirjamessujen sivuilla. Nähdään syksyisessä Turussa!

Gaudeamuksen ohjelma Turun Kirjamessuilla

PERJANTAI 29.9. 
13:00 Mira Hulkkonen: Ilmasto-oivalluksia 
Auditorio
Mira Hulkkonen kertoo Kirjamessujen avajaisissa teoksestaan Ilmasto-oivallukset ja siitä, miten ihmismielen supervoimat voidaan valjastaa planeetan parhaaksi. Avajaisohjelmassa lisäksi Vilja-Tuulia Huotarisen ja Minna Tervamäen improvisaatio sekä latvialainen kansantanssiryhmä.
14:30 Sankari ja antisankari – Mannerheim-kultin pitkä vuosisata sekä Vihtori Kosola – Mies ja myytti
Puisto
Mielikuvien myyttinen sotasankari, päälahtari, aristokraatti ja kosmopoliitti ja seksualisoitu suurmies – Mannerheim on herättänyt voimakkaita mielipiteitä ja kiistoja. Vihtori Kosola puolestaan oli Lapuan liikkeen keulakuva, oikeistoradikaali, josta nyt on kirjoitettu ensimmäinen kokonaisvaltainen ja paljon uutta tietoa tarjoava elämäkerta. Keskustelemassa Tuomas Tepora (Sankari ja antisankari) ja Jukka-Pekka Pietiäinen (Vihtori Kosola, Minerva). Haastattelijana Outi Karemaa.
16:00 Jaakko Suominen: Pajatsosta pöytätennikseen
Jukola
Sisällissodan ja talvisodan välissä Suomessa pelattiin monenlaista fortunasta koronaan. Millaisia huolia peleistä on vuosien varrella noussut? Mm. jojot nostattivat myös villiä riemua. Haastattelija Päivi Kuntze.

LAUANTAI 30.9. 
11:00 Kuolema keskiajalla sekä Vuosi keskiajan Suomessa
Puisto
Keskiajan turkulaisia, arkea ja juhlaa. Myöhäiskeskiajalla muun muassa kuolemalla ja kuolinhetkellä oli merkittävä uskonnollinen ja kulttuurinen rooli. Keskustelemassa Jyrki Nissi (Kuolema keskiajalla) sekä Ilari Aalto ja Elina Helkala (Vuosi keskiajan Suomessa, Otava). Haastattelija Juha Roiha.

SUNNUNTAI 1.10.
13:00 Virpi Mäkinen ja Elina Vuola: Naiset pyhyyden tulkkeina
Puisto
Suomennetut kirjoitukset tarjoavat ainutlaatuista tietoa naisten elämästä, rooleista, uskonnosta ja asemasta. Haastattelija Päivi Kuntze.

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top