Suomen ruokahistoria Vuoden historiateos -ehdokkaaksi

Ritva Kylli

Ritva Kyllin upea Suomen ruokahistoria on valittu Vuoden historiateos 2021 -ehdokkaaksi. Kylli vastaanotti aiemmin syksyllä teoksesta myös Kanava-tietokirjapalkinnon sekä Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuuden.

Suomen ruokahistoriassa Kylli kuvailee herkullisella tavalla suomalaisen ruoan vaiheita aina keskiajalta vuosituhannen taitteeseen asti. Suurtyössä esille pääsevät niin aikaa kestäneet suosikkimaut, nykyisin jo kadonneet herkut kuin erilaiset ruokaan liittyvät innovaatiotkin. Samalla teos kertoo koko suomalaisen yhteiskunnan ja elintason kehityksestä.

Vuoden historiateos -palkinto myönnetään kirjalle, joka lisää historian ymmärrystä, tuo uutta tietoa innostavasti sekä kannustaa lukemaan historia-alan teoksia. Palkintolautakuntaan kuuluvat professori Tiina Kinnunen (puheenjohtaja), lehtori Vuokko Aromaa ja opetusneuvos Ville Marjomäki. Kahdentoista ehdokkaan joukosta valittu voittajakirja julkistetaan Suomalaisilla Historiapäivillä Lahdessa 4.2.2022.

Historian Ystäväin Liitto on jakanut palkinnon vuosittain vuodesta 1973 alkaen.

Gaudeamus onnittelee ehdokkaita!

Saatavuustilanne
Suomen ruokahistoria on tällä hetkellä loppu Gaudeamuksen verkkokaupasta, emmekä siten valitettavasti pysty toimittamaan kirjan verkkokauppatilauksia jouluksi. Suosittelemme etsimään teosta muiden kirjakauppojen valikoimasta!

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top