Antti Kauppisen artikkeli Vuoden Tiedekynä -ehdokkaaksi

Antti Kauppinen

Panu Raatikaisen toimittamassa Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta: Filosofisia näkökulmia -teoksessa (2021) ilmestynyt Helsingin yliopiston käytännöllisen filosofian professori Antti Kauppisen artikkeli “Osaammeko rakentaa moraalisia toimijoita?” on ehdolla Koneen Säätiön vuoden 2023 Vuoden Tiedekynä -palkinnon saajaksi. Ehdokkaat julkistettiin torstaina 6.4.2023.

Koneen Säätiö myöntää 25 000 euron arvoisen Vuoden Tiedekynä -palkinnon tieteellisestä kirjoituksesta, jossa suomen kieltä on käytetty erityisen ansiokkaasti. Tunnustuksen tarkoituksena on tukea suomenkielistä tieteellistä kirjoittamista ja nostaa sen arvostusta. Tänä vuonna tämä yksi Suomen suurimmista tieteellisestä kirjoittamisesta myönnettävistä palkinnoista jaetaan humanististen tieteiden alan artikkelille.

Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta tarjoaa kokonaisuutena monipuolisen kuvan tekoälyn herättämistä uusista filosofisista kysymyksistä. Teoksen kiehtovat pohdinnat voivat muuttaa käsityksiämme myös ihmisten erityispiirteistä ja johtaa meitä itseämme koskevien oikeuksien ja moraalisen vastuun filosofisten käsitysten uudelleenarvioimiseen.

Palkinnon esiraadissa toimivat tietokirjailija ja toimittaja Anne Ignatius, tiedetoimittaja ja Vuoden tiedekirja -palkittu tietokirjailija Tuomo Tamminen sekä Koneen Säätiön tiede- ja taiderahoituksen johtaja Kalle Korhonen.

Voittajan valitsee toukokuussa Helsingin yliopiston folkloristiikan professori Lotte Tarkka, joka toimii myös Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran valtuuskunnan puheenjohtajana.

Antti Kauppisen kuva: Helsingin yliopisto.

Lue lisää palkinnosta ja ehdokkaista Koneen Säätiön sivuilta >>

Tilaa Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta verkkokaupasta >>

 

Tekoäly, ihminen ja yhteiskunta -kirjan kansi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top