Ohjelmamme Tampereen Kirjafestareilla 2023

Kirjojen selkiä ja Kirjafestareiden logo

Ihana kirjamessusyksy päättyy jouluiselle Tampereelle, jossa vietetään Kirjafestareita 2.–3.12. Liity mukaan Tampere-talon kirjariehaan ja hyödynnä loistava tilaisuus toivottujen joululahjahankintojen tekemiseen. Laadukkaat, ajankohtaiset ja kiehtovat tietokirjamme odottavat kirjakauppa Rosebudin osastolla.

Ja mitä olisivatkaan messut ilman kirjailijoita ja kirjailijakeskusteluita! Tule kuuntelemaan taatusti kiinnostavaa ohjelmaa kuluneen vuoden upeista teoksistamme. Katso aikataulu alta ja merkkaa ohjelmat muistiin messukalenteriisi.

Lue lisää tapahtumasta Kirjafestareiden sivuilta >>

Gaudeamuksen ohjelma Tampereen Kirjafestareilla 2023

 

Su 3.12. klo 10.30 Aurinko – tuttu ja tuntematon tähtemme
Emilia Kilpua & Hannu Koskinen
Lava: Duetto 2
Aurinko tarjoaa meille mielin määrin energiaa, valoa ja revontulia mutta myös esimerkiksi geomagneettisia myrskyjä. Tähtipölystä syntyneessä hiukkasten tanssin kuumuudessa muodostuu elämää ylläpitävä säteily. Mitä oikeastaan tiedämme Auringosta?

PERUTTU: Su 3.12. klo 10.30 Valtioaamun aika
Kristiina Kalleinen
Lava: Sorsapuistosali

Su 3.12. klo 11.00 Sankari ja antisankari
Tuomas Tepora
Lava: Sorsapuistosali
Mielikuvien myyttinen sotasankari, päälahtari, aristokraatti ja kosmopoliitti sekä seksualisoitu suurmies – Mannerheim on herättänyt voimakkaita mielipiteitä ja rajuja kiistoja. Marsalkan valtavaa henkilökulttia on rakennettu jo vuosisadan ajan.

PERUTTU: Su 3.12. klo 12.00 Antiikin viimeinen keisari
Tommi P. Lankila
Lava: Sorsapuistosali

Su 3.12. klo 13.00 Kuolema keskiajalla
Jyrki Nissi
Lava: Duetto 2
Vahakynttilät palavat, suitsuke tuoksuu, pappi lausuu latinaa. Rajujen ruttoaaltojen myötä kuolemalla ja kuolinhetkellä oli merkittävä uskonnollinen ja kulttuurinen rooli myöhäiskeskiajan Euroopassa. Ajasta löytyy myös yhtäläisyyksiä nykypäivään.

Lue myös nämä

Tilaa uutiskirje

Etukoodilla -15% normaalihinnoista ja ilmainen toimitus seuraavalle tilaukselle!

Scroll to Top